Lucy je prejšnji teden praznovala prvi rojstni dan. Živi v Izraelu, njena lastnica Zilla Bergamini se je v nenavadno kepico zaljubila na prvi pogled. "Lucy me je prevzela in odločila sem se, da ji bom skušala življenje narediti kar se da lepo. Skotila se je z vodenico možganov, ki jo povzroči presežek cerebrospinalne tekočine. Takoj sem se začela izobraževati o tej bolezni, v stik sem stopila z najboljšimi veterinarji in odprla sklad, v katerem se nabira denar, če bi Lucy morebiti potrebovala operacijo," je dejala za revijo People.

Lucy je bila prve tedne ves čas v njenem naročju, saj mačkam pasme sfinga crkljanje zelo godi. Zaradi lobanje nepravilne oblike je imela težave z očmi, kar so rešili s posegom. Njeno zdravstveno stanje se je kmalu popravilo in Zilla je na Instagramu odprla profil z imenom Lucy – netopirska mačka. Do danes je zbrala že več kot 24.000 sledilcev, ljudje pa so večinoma navdušeni nad mačko s tako neobičajnim videzom.

"Nekateri se je najprej kar malo ustrašijo, a nato so očarani nad tem, kako očarljiva in prijazna je. Za nenavadno obliko glave in ogromnimi očmi se skriva zlato srce. Tako kot med ljudmi tudi med živalmi obstajajo primerki s posebnimi potrebami, ki jim je treba nuditi kar največ ljubezni," je dodala.

Nekaj dogodivščin in podob "netopirske mačke" Lucy si oglejte spodaj.