Foto: EPA
Foto: EPA

V večernih urah je neurje z dežjem zajelo občino Prevalje. Posredovali so gasilci PGD Prevalje ki so na več lokacijah iz kletnih prostorov črpali vodo in čistili propuste. Neurje z močnim dežjem je zajelo tudi občino Ravne na Koroškem. Posredovali so gasilci PGD in KGZ Ravne na Koroškem, ki so izčrpali vodo iz kleti večstanovanjskega in poslovnega objekta ter odmašili zamašene propuste.

V občini Rogašovci pa je neurje z močnim vetrom je zajelo naselje Pertoča. Gasilci so med drugim odstranili podrto drevo.

Vreme

Zadnjo vremensko napoved lahko preverite tukaj.

Na agenciji za okolje so sicer svarili, da lahko zaradi nalivov prehodno narasejo posamezni hudourniški vodotoki predvsem v severnem in vzhodnem delu države.

Nevihte tudi v noči na ponedeljek

Nedelja bo sicer delno jasna s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v hribovitem svetu severne Slovenije bo popoldne nastalo nekaj ploh. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Goriškem in ob morju do 31 °C.

V noči na ponedeljek se bodo krajevne padavine in nevihte od severozahoda prehodno razširile v notranjost Slovenije. V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma brez padavin. Nekoliko hladneje bo, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.