Vremenska fronta z neurjem in točo je v sredo zvečer prešla občine Črna na Koroškem, Hrastnik, Trbovlje, Vransko, Šentilj, Sveti Tomaž in Puconci. Kot so navedli na Upravi RS za zaščito in reševanje, je neurje najbolj prizadelo Trbovlje in Hrastnik. Toča je poškodovala nekaj ostrešij, meteorna voda je poplavila železniški podvoz, nekaj objektov in ponekod na cestišča nanesla zemljo in drug material. Močan veter je odkril eno ostrešje in podrl nekaj dreves. Na Vranskem je padala toča v velikosti oreha, ki je v nekaj minutah pobelila tla, največ škode pa je bilo na poljščinah.

Po Štajerskem in Zasavju klestila toča

V trboveljski in hrastniški občini so doživeli tudi udar strele, zaradi katere je tlelo v telekomunikacijski napravi v stanovanjskem objektu. Za sanacijo posledic neurja so aktivirali devet gasilskih enot in v enem primeru tudi potapljače. Gasilci so izčrpali vodo iz poplavljenih objektov, zasilno prekrili poškodovana ostrešja, razžagali in odstranili podrto drevje ter odmašili odtoke za meteorno vodo. Ponekod so si pri sanaciji posledic hudourniške meteorne vode pomagali s težko mehanizacijo.

Meteorne vode v Čečah

Krajani vasi Čeče pri Hrastniku pa opozarjajo, da vsako močnejše deževje povzroča nevšečnosti, češ da se v občini dolga leta ni urejala infrastruktura, tako tudi ne meteornih voda in cest v njihovi vasi.

"Veliko cest je poškodovanih, nenehno krpanje asfalta in nasipavanje bankin lokalnega, večno izbranega gradbinca, je redno spomladansko opravilo, neprimerno odvodnjavanje meteornih voda pa je tisto, ki nas najbolj pesti," so javno zapisali in opozorilo podprli še z videoposnetkom stanja, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Poplave v Čečah