Sneženje se je okrepilo. Foto: BoBo
Sneženje se je okrepilo. Foto: BoBo

Tu si lahko preberete več o vremenu in stanju na cestah.

Sneg je zajel večji del Gorenjske, Koroške, snežilo je tudi v Ljubljani. Padavine bodo do večera večinoma ponehale. Jutri zjutraj bo precej bolj hladno kot danes, temperature bodo od -5 do -1, v alpskih dolinah do -9, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 5. Znova bo snežilo v četrtek, na Primorskem bo rahlo deževalo.

Zaradi zahtevnih voznih razmer se je na cestah zgodilo nekaj prometnih nesreč. Oviran je bil promet na cesti med Jesenicami in Kranjsko Goro pri Hrušici, kjer je s ceste zapeljal avtobus. Poškodovanih ni bilo. Nesreča se je zgodila tudi na cesti Velenje‒Slovenj Gradec pri Mislinjski Dobravi, a promet tam že teče normalno.

Na Gorenjskem so policisti nekaj nesreč obravnavali že ponoči. Na avtocesti je vozniku sneg z nadvoza poškodoval vetrobransko steklo, na avtocesti pri Brezjah pa sta zaradi neprilagojene hitrosti trčili dve vozili. Dve vozili sta zjutraj trčili tudi na cesti Lesce‒Radovljica in na Praprotnem.

Višina snežne odeje

V goratih predelih države je snežilo že ponoči. Največ snega je od sinoči zapadlo na Ratitovcu, in sicer 56 cm. Na Zelenici je zapadlo 36 cm snega, višina snežne odeje je en meter. Na Voglu je zapadlo 20 cm novega snega, skupno ga je 80 cm, sporočajo na Arsu.

Nesreča na cesti med Jesenicami in Kranjsko Goro pri Hrušici. Foto: PU Kranj
Nesreča na cesti med Jesenicami in Kranjsko Goro pri Hrušici. Foto: PU Kranj