Mnogo domačinov še iščejo. Foto: Reuters
Mnogo domačinov še iščejo. Foto: Reuters

Oblasti poročajo, da je veliko ljudi v dolini Neelum še vedno ujetih pod kupi zemlje in snega. Zemeljski in snežni plazovi so se sprožili zaradi obilnih padavin, ki so zajele območje v zadnjih dneh. Zaradi močnih padavin je zaprtih tudi več cest, porušene so stavbe in mošeja.

O nevšečnostih poročajo tudi iz sosednje pokrajine Balučistan. Premier Balučistana Džam Kamal je na najhuje prizadetih območjih razglasil izredne razmere. Vojski je naročil, naj pomaga pri reševanju.

Pakistanski vremenoslovci napovedujejo, da se bo takšno vreme nadaljevalo do prihodnjega tedna. Na terenu je več reševalnih ekip.

O žrtvah zaradi snežnih plazov poročajo tudi iz sosednje Indije, kjer je sneg v indijskem delu pokrajine Kašmir zasul deset ljudi. Najmanj sedem smrtnih žrtev pa so zahtevali z vremenom povezani incidenti v različnih delih jugovzhoda Afganistana, ki sta ga prav tako zajela sneženje in dež.

Najhujša naravna nesreča na tem območju se je zgodila leta 2012, ko je snežni plaz pod seboj pokopal štab pakistanskega bataljona, pri čemer je umrlo 124 vojakov in 11 civilistov.