Ohladitev ni dobra za cvetoče rastline. Foto: BoBo
Ohladitev ni dobra za cvetoče rastline. Foto: BoBo

Koledarska pomlad nastopi ob spomladanskem enakonočju. To je bilo v petek ob 3.50. Ob enakonočju je sonce nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem, nato se bodo dnevi podaljšali.

Po zimi se prebudi narava, letos so se topli dnevi že začeli. A bo prvi spomladanski konec tedna prinesel ohladitev.

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ki bo popoldne naraščala. Manjše padavine se bodo dopoldne pojavljale predvsem ponekod v južnih krajih, popoldne in zvečer pa postopno tudi drugje. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo popoldne v Prekmurju in na Štajerskem obrnil v severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 19 stopinj Celzija, napoveduje Arso.

Ponoči bodo občasne padavine, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem bo začela pihati zmerna do močna burja.

Padavine bodo v nedeljo dopoldne ponehale.

Snežilo bo tudi v torek čez dan, je razvidno z Arsove spletne strani.

Pretekla zima toplejša od povprečne

Sicer je bila tudi pretekla zima toplejša od povprečne. Temperature so se pogosto povzpele daleč nad povprečje, a na Arsu mesečnih rekordov niso zaznali. Rekord pa so izmerili na Kredarici. V noči s 16. na 17. februar se je temperatura povzpela na 9,7 stopinje Celzija, kar je najvišja temperatura v februarju od začetka meritev v letu 1955.