Lombardijo in širšo severno Italijo so v torek naprej prizadele nevihte s točo, v sredo pa še silovite padavine, zaradi česar je prišlo do poplav in zemeljskih plazov v pokrajinah Lecco in Brescia. Foto: Twitter/@emergenzavvf

V pokrajini Lecco je voda prestopila vzhodne bregove jezera Como. Ob tem jezeru so zaradi poplav zaprli več obalnih cest, evakuirali so tudi avtokamp v kraju Dervio, skupno več kot tisoč ljudi.

V sosednji pokrajini Brescii se je po močnih padavinah sprožilo več zemeljskih plazov, zaradi katerih so na varno umaknili več kot sto ljudi. Za zdaj ni podatkov o poškodovanih. Prekinjen je bil železniški in cestni promet v Leccu.

Predtem že nevihte s točo
Po celotni Lombardiji v severni Italiji so bile dan predtem, v torek, hujše nevihte s točo, v nekaterih krajih so ledena zrna presegala velikost jajc. Med nevihto v Bolzanu na Južnem Tirolskem se je podrlo drevo ob pohodniški poti, pri čemer sta bila huje poškodovana nemška turistka in njen sin, ki sta se zatekla pod drevesa zaradi nenadnih padavin.