Foto: Reuters
Foto: Reuters

Direktor gasilske in reševalne službe zvezne države Selangor Norazam Khamis je povedal, da sta med žrtvami plazu tudi mati in otrok, ki "sta bila v objemu pokopana pod zemljo".

Po besedah ministra za razvoj lokalnih oblasti Nga Kor Minga so izpod plazu do zdaj rešili približno 61 ljudi.

Plaz se je v kampu v Batang Kaliju, približno 50 kilometrov severno od prestolnice Kuala Lampur, sprožil okoli 3. ure ponoči oziroma okoli 19. ure v četrtek po srednjeevropskem času. Takrat je bilo po navedbah reševalcev v kampu 94 ljudi, med njimi najmanj 30 otrok in 20 osnovnošolskih učiteljev.

Na videoposnetkih in fotografijah, ki so krožili po spletu, so bila vidna velika podrta drevesa in uničena vozila ter reševalci z naglavnimi svetilkami in lopatami, ki so iskali preživele ob podrti zgradbi.

Predsednik malezijske vlade Anvar Ibrahim naj bi obiskal kraj nesreče. Po navedbah malezijskih oblasti naj bi kamp deloval brez dovoljenja, njegovi upravljavci pa bi lahko bili kaznovani.

Zemeljski plazovi v Maleziji sicer niso redkost, še posebej po obilnem deževju, ki je ob koncu leta pogosto. Vendar pa v Batang Kaliju ponoči ni bilo obilnih padavin.

Reševalci so se trudili izkopati ponesrečence izpod plazu. Foto: Reuters
Reševalci so se trudili izkopati ponesrečence izpod plazu. Foto: Reuters