Hladna fronta bo v noči s torka na sredo prinesla osvežitev.
Hladna fronta bo v noči s torka na sredo prinesla osvežitev. "Kakšne nove vročine nato vsaj v tem tednu ne bo," napoveduje vremenoslovec Brane Gregorič. Foto: BoBo

Danes bo po napovedih dežurnega vremenoslovca na Agenciji RS za okolje (Arso) Braneta Gregoriča eden od vročinskih vrhuncev tega poletja. Temperatura se bo po večini države povzpele nad 30 stopinj, najbolj vroče bo na jugovzhodu države, kjer bo do 36 stopinj Celzija.

Vremenska napoved

Celotno vremensko napoved lahko preverite tukaj.

Zvečer bo Slovenijo od zahoda dosegel vpliv hladne fronte. Začele se bodo pojavljati nevihte, ki se bodo ponoči razširile nad večji del Slovenije in na vzhodu ponehale šele v jutranjem ali zgodnjem dopoldanskem času.

Opozorilo pred razlivanjem hudournikov in morja

Zvečer in v noči na sredo so predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji verjetna razlivanja in poplavljanja hudourniških vodotokov. Arso je za možnost krajevnih neurij in hudourniških poplav izdal rdeče opozorilo.

Vodnatost rek se bo povečala predvsem na severozahodu. Povečal se bo tudi pretok Drave. Povišala se bo tudi gladina morja, najvišja bo v času opoldanskih plim, ko so možna manjša razlivanja, še opozarjajo na Arsu.

Nove vročine ne bo

V sredo čez dan bo spremenljivo oblačno, v hribovitem svetu bo na zahodu mogoča kakšna ploha ali nevihta, je za Val 202 povedal Gregorič. Dodal je, da bo jutri temperatura ostala pod mejo 30 stopinj – večinoma bo od 26 do 28 stopinj Celzija. "Takšna temperatura se bo obdržala do konca tedna. Kakšne nove vročine vsaj v tem tednu ne bo," je še napovedal vremenoslovec.