Medvode je popoldne zajelo neurje z močno točo. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Medvode je popoldne zajelo neurje z močno točo. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Ste neurje ali posledice posneli? Vabljeni, da nam pošljete fotografije ali videoposnetke na mmc-notranja@rtvslo.si

Močnejše nevihte so se popoldne začele pojavljati po različnih delih države, med drugim so močne padavine zajele osrednji del Slovenije, vključno z Ljubljano, del Primorske ter severozahod države. Iz Medvod so ob tem poročali tudi o toči.

"Zaradi šibkih ter zelo spremenljivih višinskih vetrov bodo nevihte znova zelo stacionarne, pomikanje bo zelo počasno ter najbrž tudi spremenljivo," so ob tem napovedali na vremenskem portalu Neurje.si. Veliko verjetnost za nastanek močnejših neviht so napovedali za skoraj celotno območje Slovenije, z izjemo severozahoda in Prekmurja, kjer je ta možnost po njihovih napovedih nekoliko manjša.

Nevihte se bodo po napovedih vremenoslovcev v večernih urah umirile, še vedno pa se bodo lahko pojavljale krajevne plohe.

V soboto nevihte mogoče predvsem v gorskem svetu

V soboto bo po napovedi Arsa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v gorskem svetu lahko še nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem večinoma šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek pa vremenoslovci napovedujejo spremenljivo oblačno vreme s plohami in nevihtami.