Gašenje požara. Foto: TV Slovenija/Posnetek zaslona
Gašenje požara. Foto: TV Slovenija/Posnetek zaslona

Kot so sporočili iz PU Nova Gorica, je bilo žarišče požara na desni strani ceste iz smeri Opatjega sela proti Mirnu v bližini daljnovoda. Zaradi vetra se je požar hitro razširil proti spomeniku Cerje in delno čez regionalno cesto proti državni meji.

Zagorel je borov gozd, grmičevje in podrast, in sicer pri spomeniku Cerje v dolžini okoli 500 metrov in širini 100 metrov, čez regionalno cesto v smeri državne meje pa v dolžini 150 metrov in širini 50 metrov.

Čez dan je bilo na terenu okoli 120 gasilcev iz poklicne gasilske enote Nova Gorica in prostovoljnih gasilskih društev (PGD) Nova Gorica, Kanal, Dobrovo. Šempeter, Dornberk, Renče - Vogrsko, Kostanjevica na Krasu, Komen in pripadniki izobraževalnega centra Ig, ki opravljajo požarno stražo v Sežani. Pomagali so jim tudi italijanski gasilci.

Ker je na območju, na katerem divja požar, še precej neeksplodiranih ubojnih sredstev iz prve svetovne vojne, so se gasilcem pridružili tudi pirotehniki, ki so pomagali usmerjati gasilce pri gašenju požara.

Poškodb pri gašenju ni bilo. Po oceni operativnega štaba naselja v okolici niso ogrožena.

Vzrok požara policisti in kriminalisti še ugotavljajo.

Požar na goriškem Krasu pod nadzorom
Požarišče na Krasu obvladuje 45 gasilcev