Foto: BoBo
Foto: BoBo

Padavine se bodo proti jutru obnovile od jugozahoda. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo na severu od -3 do 0, drugod od 1 do 6 stopinj Celzija.

V torek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, najmanj jih bo na vzhodu. Po nižinah bo po večini deževalo. Predvsem v severovzhodnih krajih in na zahodu bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo v alpskih dolinah okoli 0, drugod od 2 do 9, ob morju do 11 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno in bolj suho vreme, a občasno bodo še mogoče manjše krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi snežne. V petek se bo od jugozahoda pooblačilo, predvsem na jugu in zahodu bodo občasno padavine.

Vremenska napoved

Preverite podrobnejšo vremensko napoved.

Nevšečnosti zaradi vremena

Previdno na cestah!

Sneženje povzroča težave na cestah. Zgodilo se je več prometnih nesreč, ponekod so nastajali zastoji. Bilo je tudi več zdrsov tovornih vozil, popoldne je bila zaradi tega nekaj časa zaprta primorska avtocesta med Vrhniko in Logatcem proti Kopru. Nekaj tovornjakov je na cestah tudi obtičalo.

Na cestah so posipne in plužne skupine. Na različnih cestnih odsekih, kjer je snežilo, se pojavljajo snežno-ledene ploskve. Predvsem na Gorenjskem se na pot ne odpravljajte, če ni res nujno, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru. Vozite previdno, prilagodite hitrost in varnostno razdaljo, še dodajajo.

Stanje na cestah

Preverite trenutno stanje na cestah.

Obisk gora odsvetujejo

V prihodnjih dneh bo zaradi novozapadlega snega velika nevarnost snežnih plazov v gorah. Na Arsu obisk gora v naslednjih dneh odsvetujejo. Tudi na Planinski zvezi Slovenije priporočajo, da se planinci izognejo območjem z znatno stopnjo nevarnosti. Pri obiskih nižjih predelov svetujejo previdnost in primerno opremljenost in pripravo.

Poplavljanje morja

V Piranu je ob 20. uri regijski center za obveščanje sprožil sireno zaradi visokega plimovanja morja in močnega južnega vetra. Že dopoldne je voda poplavila posamezne najnižje dele mesta. Prvič so sireno sprožili kmalu po 9. uri.

Civilna zaščita poziva Pirančane in obiskovalce, da v prihodnjih dneh umaknejo svoja vozila iz najnižjih delov mesta.

Ob 9.40 so sireno sprožili tudi v Izoli, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

V piranski civilni zaščiti so v pripravljenosti, pripravljena je tudi črpalka za morebitno črpanje vode. Sicer pa pričakujejo, da bo poplavljanje omejeno samo na Piran. Vodotoke so pregledali, prav tako je vodnogospodarsko podjetje Drava dodatno očistilo struge, zato v Sečovljah in Strunjanu, kjer je bilo ob ujmah na začetku meseca najhuje, tokrat ne pričakujejo težav.

Sneženje povzroča nevšečnosti
Na Obali je morje poplavilo najnižje dele