Foto: BoBo
Foto: BoBo

Zvečer bo na vzhodu še delno jasno, drugod bo večinoma oblačno, predvsem ponekod na zahodu bo občasno deževalo. Ponoči se bo dež na zahodu okrepil in do jutra zajel večji del države. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje (Arso).

V nedeljo bo oblačno, občasno bo deževalo. Pihati bo začel okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15 stopinj Celzija.

Opozorilo: v nedeljo bo na Primorskem začela pihati močna burja s sunki več kot 120 kilometrov na uro. Tudi ponekod na Gorenjskem in v severovzhodni Sloveniji bo popoldne in zvečer pihal močan severni veter, ki bo v sunkih presegal 70 kilometrov na uro.

Vsaj do srede oblačno in razmeroma hladno

V ponedeljek, torek in sredo bo oblačno in razmeroma hladno, ponekod bo občasno deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod okrepljen severni veter.

Zahodne Alpe je dosegla hladna fronta, ki se pomika proti vzhodu in bo v noči na nedeljo dosegla naše kraje. Pred njo z jugozahodnimi vetrovi k nam priteka razmeroma topel in vse bolj vlažen zrak.