Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vodnatost rek v zahodni in osrednji Sloveniji ter v porečju Reke in Kolpe bo velika, v noči na soboto pa se lahko posamezne reke na izpostavljenih mestih razlijejo. Popoldne in zvečer lahko hitro narastejo tudi manjši vodotoki in poplavi padavinska voda. Na vzhodu države bodo hidrološke razmere ostale ustaljene.

V soboto dopoldne se bodo pretoki večine rek ustalili in začeli upadati, medtem ko bodo še naraščale nekatere reke na vzhodu države, zlasti Drava, Mura, Sava v spodnjem toku in reke v porečju Krke. Počasi bodo naraščale tudi kraške reke na Notranjskem, povečal se bo obseg ojezeritev na kraških poljih. V nedeljo bodo reke upadale, napoveduje Arso.

Gladina morja bo danes povišana. Med 20. in 23. uro se bo morje razlivalo na najbolj izpostavljenih delih obale. Jutranja temperatura večine rek je od 5 do 9 stopinj Celzija. Morje ob slovenski obali ima okoli 11 stopinj Celzija.

Danes in v soboto bo v Julijskih Alpah nad nadmorsko višino 1700 metrov velika nevarnost proženja snežnih plazov, so opozorili na Arsu.