Najprej je padala sodra, nato še sneg. Foto: Anton Gruden

Uprava za zaščito in reševanje je do 18. ure zaznala 43 dogodkov v 26 občinah. Skupaj je bilo aktiviranih 24 prostovoljnih gasilskih društev in štiri poklicne enote.

Gasilci so predvsem posredovali zaradi dreves in drogov, ki so se podrli na cestišče ter na stanovanjske objekte, pa tudi zaradi odkritih streh na raznih objektih in zaradi meteorne vode, ki je zalila objekte. V Kranju in Jezerskem sta zaradi snežnih razmer osebni vozili zdrsnili z vozišča, so sporočili z uprave. V prvi nesreči je bil poškodovan en človek, v drugi poškodovanih ni bilo.

Drevesa so se podrla na ceste v več delih države, med drugim v občinah Brežice, Cerkno, Dobrna, Koper, Krško, Novo mesto, Podčetrtek, Radeče, Rogaška Slatina, Sevnica in drugod.

V Šentilju pod Turjakom v občini Mislinja se je drevo podrlo na streho taborniške koče, v Piranu so gasilce poklicali na pomoč, da so odstranili drevo, ki se je nagnilo na balkon stanovanjskega objekta. V naselju Sveti Anton na Pohorju v občini Radlje ob Dravi je močan veter podrl telekomunikacijski drog.

V Hrastniku so gasilci iz skladišča ene od prodajaln izčrpali meteorno vodo in očistili odtočni jašek, skupaj s pogodbenimi izvajalci so si ogledali tudi poškodbe na strehi enega od stanovanjskih objektov. Na strehi telovadnice osnovne šole na Javorniku v občini Ravne na Koroškem so s folijo prekrili poškodovano svetlobno kupolo.

Hladna fronta prinesla padavine

Padavine bodo ponoči ponehale

"Izrazita fronta nas bo prešla v nekaj urah. V prvem delu noči bodo padavine povsod ponehale. Tudi veter se bo polegel in do jutra se bo zjasnilo," je za TV Slovenija povedala vremenoslovka Katja Kozjek.

Nedeljske jutranje temperature bodo od –1 do 2, v Gornjesavski dolini do –5, ob morju okoli 5 stopinj Celzija.

V nedeljo dopoldne bo precej jasno, čez dan bodo nastajali kopasti oblaki, popoldne bodo v notranjosti posamezne kratkotrajne plohe. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 8, drugod od 10 do 15 stopinj Celzija.

Državo zajela hladna fronta

Dež in sneg ovirata promet

Na vipavski hitri cesti je med Nanosom in Selom zaradi burje promet prepovedan za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Na prelazih Predel, Vršič, Jezerski vrh in Ljubelj so zaradi snega obvezne verige. Na prelazu Korensko sedlo pa zimska oprema. Zimske pnevmatike so tudi sicer obvezne na vseh višjeležečih cestah Gorenjske in severne Primorske, kjer sneži.