Foto: BoBo
Foto: BoBo

Arso je v četrtek popoldne na Twiitterju zapisal, da so nevihte v osrednjem in južnem delu Slovenije oslabele. Ob počasnem premikanju pa pričakujejo močne nalive, možna je tudi toča.

"Najmočnejši naliv smo izmerili na postaji Kubed, kjer je v eni uri padlo kar 54 mm padavin," so zapisali.

Voda ogrožala objekte, podrta drevesa

V popoldanskih neurjih, ki so med drugim najbolj prizadela območje Ljubljane in okolice ter severovzhodne Slovenije je bilo zabeleženo skupno 58 dogodkov, povezanih z nevihto, kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje.

Na območju Ljubljane in okolice je bilo zabeleženih 47 dogodkov, Slovenske Bistrice dva in na območju regijskega centra za obveščanje Murska Sobota devet. Večinoma je šlo za meteorne vode, ki so zalivale kleti stanovanjskih in drugih objektov, hudourniške vode in ponekod narasli potoki so ogrožali objekte, poplavilo je tudi nekaj cestišč.

Sunki močnega vetra so podrli dve drevesi, eno od teh je padlo preko objekta. Na območju občine Cankova je udar strele zanetil ogenj na drogu električne napeljave.

Za odpravljanje posledic neurja je bilo aktiviranih skupno 19 gasilskih enot, od tega ena poklicna. Gasilci so črpali vodo iz objektov, s protipoplavnimi vrečami zavarovali ogrožene objekte, čistili zamašene prepuste meteorne vode in odstranili podrto drevje, so še sporočili.

Več dogodkov, povezanih z nevihto, so popoldne zabeležili tudi v Gornji Radgoni in Beltincih, prav tako na Brezovici in v Polhovem Gradcu.

Tudi v petek pričakovane nevihte

Zvečer so krajevne padavine počasi oslabele in ponehale, ponoči se bo postopno razjasnilo.

V petek bo sprva precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Čez dan bo spet spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 16, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.

Je vaš kraj prizadelo današnje neurje? Fotografije nam lahko posredujete na mmc-uredniki@rtvslo.si

Foto: Arso
Foto: Arso