Rok, do katerega bi Marko Jaklič sam lahko porušil hišo, se je iztekel v četrtek. Foto: MMC RTV SLO
Rok, do katerega bi Marko Jaklič sam lahko porušil hišo, se je iztekel v četrtek. Foto: MMC RTV SLO

Rušenja na črno zgrajene hiše v Selu nad Polhovim Gradcem, ki je v lasti direktorja Lekarn Ljubljana Marka Jakliča, upravno sodišče ne more ustaviti. Kot poroča Žurnal24, je predsednica upravnega sodišče Jasna Šegan pojasnila, da Jaklič ni vložil zahteve za začasno zadržanje inšpekcijskega ukrepa.

Bo pa upravno sodišče v naslednjih treh mesecih odločilo o njegovi tožbi, s katero želi izpodbiti odločbi Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor (Irsop) ter ministrstva za okolje in prostor (MOP).

Rok, da sam poruši hišo, se je iztekel
Kot je Jaklič zatrdil za Žurnal24, je poskušal ustaviti rušenje, in sicer tako, da je na Irsop poslal predlog za zadržanje sklepa o dovolitvi izvršbe. Inšpektorat o tem še ni odločal, ker čaka, da bo poslal dopolnjen predlog. Rok, do katerega bi sam lahko porušil hišo, se je iztekel v četrtek.

Jaklič še vztraja, da je odločba nezakonita, saj od njega zahtevajo, naj podre vse objekte, čeprav je na hiši, kot pravi, opravil le vzdrževalna dela. Po njegovih besedah je MOP odpravil sklep inšpektorice, to, kar inšpektorat počne, pa je gonja proti njemu. "In to bom na koncu dokazal tudi na sodišču. Vse, kar počnejo, je linč brez pravnih osnov," je prepričan Jaklič.

Prepričan je tudi, da bi mu morala upravna enota že izdati gradbeno dovoljenje, za katero je v zadnjih šestih mesecih zaprosil dvakrat. "Do konca se bom bojeval z vsemi pravnimi sredstvi in verjamem, da mi bo uspelo – če ne doma, pa v tujini," je dodal.