Za letošnjo jesen ni predvidenih kakšnih izrazitih posebnosti. Foto: BoBo
Za letošnjo jesen ni predvidenih kakšnih izrazitih posebnosti. Foto: BoBo

"Proti Balkanu se pomika vremenska motnja in s severnimi vetrovi k nam doteka vlažen in svež zrak. Ponoči se bo zjasnilo. Konec tedna bo okoli 25 stopinj," je Katja Kozjek napovedala v pogovoru za Val 202.

Jutranje temperature bodo večinoma do 10 stopinj Celzija, po kotlinah je mogoča kratkotrajna megla. Popoldnevi pa bodo vsak dan do prihodnjega tedna nekoliko toplejši.

Manjša ohladitev in možnost padavin prihodnji teden

Padavin vremenoslovci ta teden ne pričakujejo, kažejo se za začetek prihodnjega. Takrat se spet nakazuje manjša ohladitev, običajna za jesenske dni, "kakšnega hitrega začetka kurilne sezone pa, kot kaže, še ne bo," dodaja meteorolog Brane Gregorčič.

Medtem ko je bila prva polovica septembra nadpovprečno topla, zdaj kaže, da bo mesečno povprečje podobno kot prejšnja leta. "Kot celota ta september verjetno ne bo izstopal," meni Gregorčič.

Jesen

Astronomska jesen se začne z jesenskim enakonočjem, ki na severni polobli nastopi danes zvečer in traja do začetka zime 21. decembra. Meteorološka jesen pa obsega mesece september, oktober in november.