Obiskali smo razstavo eksotičnih živali. Foto: Yaiza Ferrero Foto:
Obiskali smo razstavo eksotičnih živali. Foto: Yaiza Ferrero Foto:
Po 20. razstavi eksotičnih živali

Poudarek letošnje razstave je na strupenjačah. Tako si lahko med drugim v živo ogledate kobre, zelene mambe, klopotače in druge strupene kače. Tudi letos so razstavo popestrili z delavnicami, predavanji in igralnicami. Glavno vodilo razstave je odpravljanje predsodkov. Te bodo odpravljali skozi zabavno spoznavanje z eksotičnimi živalmi, otroci in tudi odrasli se lahko na delavnici od blizu seznanijo z vsemi skupinami eksotičnih živali na razstavi.

Razstavo bodo popestrile različne delavnice
Otroci bodo lahko odgovarjali na vprašanja, zbirali žige in nato prejeli nagrado. Letos so prvič postavili tudi vrsto pogumnih, kjer otroci z dotikom ugotavljajo, kaj se skriva v škatlah.
Strokovnjaki bodo poskrbeli za poučna predavanja o odgovornem lastništvu, hroščih v teraristiki, o težavah eksotičnih živalih zaradi nepravilne oskrbe, veterinar bo odgovarjal na vprašanja glede zdravstvenih težav eksotičnih hišnih ljubljenčkov.

Poziv k dobrodelnosti
Tudi letos je razstava dobrodelna. Tako kot lani so se tudi letos odločili, da podprejo delo prostovoljcev, ki se trudijo izboljšati razmere v zavetiščih za živali po nekdanji Jugoslaviji - t. i. TNR Team, ki deluje v okviru društva Mačjelovka. Zato pozivamo vse obiskovalce, da jih pri tem podprete. Tako boste na prireditvi Bioexo lahko za te živali darovali hrano, če pa imate doma kako staro opremo za pse ali mačke, tudi stare odeje ali drugo posteljnino, posodice za vodo, igračke in podobno, pa vas vabijo, da to prinesete s seboj, člani društva Bioexo pa bodo poskrbeli, da bo vse prišlo v prave roke.

Ves čas razstave, ki bo odprta do nedelje od 9. do 19. ure, so na voljo živali, ki jih lahko pobožate in se z njimi fotografirate.

Vabljeni tudi k ogledu videa, kjer boste lahko izvedeli nekaj zanimivosti, ki so nam jih povedali člani društva Bioekso in lastniki eksotičnih hišnih ljubljenčkov.

Po 20. razstavi eksotičnih živali