Padavine bodo proti večeru od zahoda ponehale. Foto: BoBo
Padavine bodo proti večeru od zahoda ponehale. Foto: BoBo

Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija, padavine bodo proti večeru od zahoda ponehale.

Jutri bo zjutraj in deloma dopoldne na zahodu delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo povsod pretežno oblačno, v višjih legah bo zapihal zahodni do jugozahodni veter.

Najnižje jutranje temperature bodo na severu do -10, drugod od -6 do -1, ob morju okoli 1, najvišje dnevne od 3 do 5, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

V petek bo zjutraj še deloma jasno, čez dan pa bo oblačno. Občasno bo rahlo deževalo, nad okoli 800 m pa snežilo. V soboto bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo deževalo.


Na prometnoinformacijskem centru (PIC) Voznikom priporočajo, naj se na pot odpravijo prej kot običajno in z ustrezno zimsko opremo ter z očiščenimi vozili - še posebej to velja za tovorna vozila.

Na cestah bodo v teh dneh tudi posipne in plužne skupine, kar promet močno upočasnjuje, dodajajo.

Danes in v prihodnjih dneh se pričakuje preseganje mejne vrednosti PM10 v celinski Sloveniji, opozarjajo na Arsu. Koncentracije bodo visoke preko celega dneva. Povišane koncentracije so posledica povečanih izpustov zaradi ogrevanja in neugodnih vremenskih razmer.