O poplavah poročajo tudi iz Rima. Foto: EPA
O poplavah poročajo tudi iz Rima. Foto: EPA

O neurju z dvema smrtnima žrtvama poročajo tudi iz drugih delov države.

Neurje je v Fiumicinu povzročilo veliko gmotno škodo. Za nekaj ur so morali zapreti tamkajšnje letališče Leonardo da Vinci. "Je kot po kakšni vojni," je posledice neurja komentiral župan občine Esterino Montino.

O gmotni škodi in poplavah poročajo tudi iz Rima. Zaradi nekaterih poplavljenih stavb so morali gasilci iz stanovanj evakuirati ljudi.

Voda je zalila tudi podzemno železnico, zaradi česar so morali začasno zapreti dve postaji.

V Toskani je neurje povzročilo gmotno škodo in poplave. Najhuje je bilo v pokrajini Arezzo, kjer je neki moški umrl zaradi zemeljskega plazu.

V bližini Bolzana na Južnem Tirolskem pa je med ekstremnim gorskim tekom strela udarila v 45-letno Norvežanko, ki je umrla za posledicami poškodb.

Vremenoslovci za danes svarijo pred neurjem v Lombardiji, Venetu, Liguriji in Laciju.

Neurja tudi v Avstriji

V soboto zvečer so se razbesnela huda neurja tudi na avstrijskem Štajerskem in Tirolskem. Iz Tirolske poročajo o številnih poplavah, zemeljskih plazovih in porušenih drevesih.

Gasilci so morali na avstrijskem Štajerskem posredovati več kot stokrat. Na strehah številnih hiš je nastala velika gmotna škoda, hkrati jih morajo čim prej popraviti, saj so za danes napovedane nove nevihte.

Neurja po doslej znanih podatkih poleg gmotne škode niso zahtevala morebitnih poškodovanih.

Slabo vreme po Evropi