Kot so sporočili s PU-ja Celje, je s posnetka razvidno, da gre za medvedjega mladiča, ki je hodil po cesti pred občanom in nato stekel v bližnji gozd.

Medved načeloma beži proč od človeka. (Fotografija je simbolična) Foto: BoBo
Medved načeloma beži proč od človeka. (Fotografija je simbolična) Foto: BoBo

O pojavu medveda je policija obvestila predstavnike Lovske družine Loče, ki so pregledali območje.

Glede na to, da se bodo danes mnogi odpravili na tradicionalne prvomajske pohode, opozarjamo občane predvsem na območju Loč, Ponikve in Slovenskih Konjic, naj bodo kljub temu da je možnost srečanja z medvedom majhna, na njegovo prisotnost pozorni, so zapisali v PU-ju Celje.

Ob tem so dodali, da medveda v gozdu načeloma srečamo le v redkih primerih, saj nas medved običajno opazi prej in se umakne, zanj namreč predstavljamo naravnega sovražnika. Do težav lahko pride, če medveda s svojo prisotnostjo presenetimo in se znajdemo v njegovi neposredni bližini, ko nas ne pričakuje in nima časa za umik. Prav tako je lahko nevarno, če se znajdemo med medvedko in mladiči.

Kot še opozarjajo, lahko problem na sprehajalnih poteh predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika, opozarjajo.