Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

"Konec tedna pred nami bo res vse prej kot zgodnjepomladanski," je za Val 202 dejal meteorolog z Agencije RS za okolje (Arso) Urban Žagar. Kot je dejal, je vreme po celotni Sloveniji danes že od jutra bolj ali manj sončno. "Današnja temperatura bo še dokaj zmerna in med 20 in 25 stopinjami Celzija, kakšna stopinja več bo morda predvsem na Goriškem, kjer bo do sredine dneva pihala šibka burja," je napovedal.

Podrobnejšo vremensko napoved lahko preverite tukaj.

Sončno vreme se bo nadaljevalo tudi v soboto, ko bo temperatura še nekoliko višja in se bo gibala okoli 25 stopinj Celzija, še topleje oziroma že skoraj vroče pa bo v nedeljo, ko se bo temperatura po napovedih Arsa v večjem delu države približala 30 stopinjam Celzija, predvsem na JV delu države pa se bo lahko povzpela tudi višje.

"Nekoliko manj toplo vreme bo v ponedeljek, saj se bo od zahoda proti Sloveniji počasi bližala precej obsežna masa hladnega zraka, ki nas bo potem dosegla v torek," je napovedal Žagar, ki v noči na torek napoveduje padavine. "Torek bo tako bolj deževen, temperatura pa se bo znižala. Meja sneženja se bo začela spuščati in se bo verjetno ustavila nekje na 800 metrih nadmorske višine," je še dodal vremenoslovec.

"Temperature, ki bodo v drugi polovici naslednjega tedna, so bolj normalne kot te, ki jih bomo imeli ta konec tedna, pa čeprav raje vidimo te tridesetice v napovedi. Ampak v resnici bi bilo bolje, če bi bilo stopinj dvajset, in ne trideset," je še dodal Žagar.