Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na območjih pogostih poplav lahko poplavljajo vodotoki, zaradi razmočenosti tal pa je še vedno povečana nevarnost zemeljskih plazov.

"Žal nas bo v torek prešla nova vremenska fronta in precej podobna situacija bo kot v petek. Nad severnim Sredozemljem bo prehodno nastal manjši ciklon, kar pomeni, da bo nekoliko zaustavil napredovanje fronte. Zaradi tega bodo padavine v zahodnem delu Slovenije vztrajale dalj časa, posledično bo količina padavin zato večja. Pri izdajanju opozoril smo zelo previdni, sploh zaradi situacije, v kakršni smo, je pa res, da že nekaj dni kaže, da bo količina padavin taka, ki po naših merilih prisega na oranžno barvo," pravi Andrej Velkavrh z agencije za okolje.

Vremenska napoved pravi, da bodo v noči na torek padavine zajele vso Slovenijo. V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Še bo pihal jugozahodnik. Zvečer bo dež ponehal. V sredo bo sončno in suho, v četrtek pa se bo oblačnost znova povečala, v zahodni Sloveniji bo popoldne začelo deževati. V petek dopoldne bo dež zajel vso Slovenijo.

Sirene v Izoli in Piranu za nevarnost poplav

Danes zjutraj so v Izoli in Piranu znova sirene opozorile na nevarnost poplav. Vremenoslovci trdijo, da je najhujše že mimo, kljub temu pa je tudi danes prišlo do manjšega razlivanja morja. Poplavilo je Prešernovo in Kidričevo nabrežje v Izoli, piranski gasilci pa so pred Tartinijevim trgom postavili ovire. Škode ni bilo, je poročala Televizija Slovenija.

Razlivanje morja