Po skalnem podoru je na cestišču ostalo za 300 ton skal. Foto: MMC RTV SLO
Po skalnem podoru je na cestišču ostalo za 300 ton skal. Foto: MMC RTV SLO
Avto
Sobotni skalni podor je zasul tudi avtomobil. Foto: MMC RTV SLO
V Trbovljah odstranjujejo posledice plazu

Tako so že zjutraj pikirali skale, dopoldan pa so material tudi že odvažali. Kot je povedal Pavle Hevka z Direkcije RS za infrastrukturo, bo odstranjevanje skal, ki skupno tehtajo približno 300 ton, trajalo 2-3 dni, nato pa se bo začela še zamenjava voziščne konstrukcije.

V ponedeljek je namreč pet alpinistov končalo čiščenje vrha skalnega podora. Tam so odstranili nevarne polmetrske skale, ki so bile na brežini, kar je bil tudi pogoj za začetek čiščenja.

Sanacije potrebne tudi obvozne ceste
Na občini so s sodelovanjem direkcije zadovoljni, opozarjajo pa na problematiko obvoznih cest, ki bi bile ravno tako potrebne sanacije, a za Trbovlje, po besedah županje Jasne Gabrič, direkcija v svojih programih ne načrtuje nobenega večjega projekta.

Zaradi skalnega podora tudi ni več mogoče po cesti pripeljati do železniške postaje. Na občini so se zato s podjetjem, ki izvaja javni prevoz do železniške postaje prek dvorišča cementarne, dogovorili za dodatne avtobuse, tako da so zdaj avtobusni prevozi usklajeni z železniškimi.

Skalni podor se je zgodil v soboto zjutraj, padajoče skale pa so na cestišču zasule vozeči avtomobil. Potnico so rešili takoj, voznika pa šele po večurnem reševanju iz zasutega vozila. Podor je tudi poškodoval vodovod in otežil oskrbo z vodo.

V Trbovljah odstranjujejo posledice plazu