Foto: Štab CZ za Notranjsko
Foto: Štab CZ za Notranjsko

Zelo velika požarna ogroženost naravnega okolja je bila 20. julija razglašena na območju občin Ankaran, Izola, Koper, Piran, Hrpelje – Kozina, Divača, Sežana, Komen, Postojna, Ilirska Bistrica, Pivka, Nova Gorica, Kanal, Brda, Šempeter – Vrtojba, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko, Ajdovščina in Vipava.

Z Uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da preklic požarne ogroženosti velja tako za naštete občine kot tudi za vse druge občine po državi, v katerih je bila razglašena velika požarna ogroženost. Izjema je le občina Ajdovščina, v kateri še vedno velja velika požarna ogroženost.

S preklicem velike požarne ogroženosti naravnega okolja bosta inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter policija nehala izvajati poostren nadzor, so še sporočili z uprave.

RTV Slovenija v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije v četrtek, 25. avgusta, ob 20. uri na TV SLO 1 pripravlja posebno dobrodelno oddajo Stopimo skupaj za slovenske gasilce, v kateri bodo zbirali sredstva za nakup prepotrebne gasilske opreme.

Darujete lahko že danes!
S poslanim SMS-sporočilom s ključno besedo GASILEC5 na številko 1919 boste prispevali 5 €. Zbrana sredstva bodo v celoti razdeljena sodelujočim gasilskim društvom.