Foto: EPA
Foto: EPA

Ponekod je bil tako prejšnji rekord za november presežen za več kot stopinjo Celzija, so zapisali na agenciji za okolje (Arso). Najtopleje je bilo na jugovzhodu.

Najvišjo temperaturo v novembru so pred današnjim dnem izmerili v Metliki, in sicer 9. novembra 2015, ko so termometri pokazali 25,6 stopinje Celzija. Danes je bila ta temperatura presežena na najmanj štirih merilnih mestih v Sloveniji.

Na merilni postaji Dobliče pri Črnomlju so tako izmerili 26,2 stopinje Celzija, kar je tudi stopinjo več od prejšnje najvišje izmerjene temperature na tem mestu. V Osilnici so izmerili 26,1 stopinje, v Metliki in Novem mestu pa 25,7 stopinje.

Na veliko merilnih mestih so tudi presegli prejšnje izmerjene temperaturne rekorde v novembru. Poleg Doblič in v Novega mesta še v Mariboru (izmerili so 24,5 stopinje), Slovenskih Konjicah (24,1), Celju (23,9), za Bežigradom v Ljubljani (23,4) in Bohinjski Češnjici (23 stopinj Celzija).

V prihodnjih dneh se bo vreme spremenilo. V sredo bo dopoldne delno jasno, popoldne pa zmerno do pretežno oblačno. Popoldne, zvečer in ponoči bo ponekod deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija.

V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod bodo še manjše padavine. V petek bo oblačno in deževno. Postopno bo hladneje. V soboto bo oblačno in deževno, dež bo v noči na nedeljo večinoma ponehal. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.

Neobičajno topel 1. november