Neupoštevanje predpisov ob srečanju s spremljano kolono vozil vas lahko olajša za 250 evrov. Foto: RTV SLO
Neupoštevanje predpisov ob srečanju s spremljano kolono vozil vas lahko olajša za 250 evrov. Foto: RTV SLO
Brdo pri Kranju
Steklena palača bo gostila nove državnike. Foto: MMC RTV SLO
Predsedovanje in promet
Če voznik sreča vozilo za spremstvo ali če ga takšno vozilo dohiti, mora voznik takoj ustaviti ob robu ali zunaj vozišča in varovani koloni dati prosto pot. Foto: MMC RTV SLO
Na Brdu in cestah bo pestro

Posebnih zapor ne bo, je pa pričakovati gostejši promet vozil za spremstvo na širšem območju Gorenjske, sporoča policija.

Motnje od 11. do 17. marca
V okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije bo med 11. in 12. marcem 2008 na Brdu pri Kranju potekala ministrska konferenca o izzivih upravljanja zunanjih meja Evropske unije, med 12. in 13. marcem 2008 zasedanje trojke EU - ZDA in med 15. in 17. marcem 2008 neformalno srečanje ministrov Evropske unije, odgovornih za šport.

11., 12., 15., 16. in 17. marca 2008 policija tako pričakuje povečan promet na območju letališča Jožeta Pučnika in kompleksa Brdo, na relaciji med Brdom in Bledom ter v okolici posameznih hotelov v središču Bleda, predvsem pred Grand hotelom Toplice, kjer bo lahko prišlo tudi do krajših zaustavitev prometa.

Ob tem pa še pregovorne prometne neprijetnosti zaradi Planice
Dejavnosti, povezane z zasedanjem trojke EU - ZDA, bodo potekale tudi v Ljubljani, zato je 12. in 13. marca 2008 pričakovati kolone vozil s prednostjo tudi na relaciji med Brnikom, Ljubljano in Brdom. 16. marca 2008 pa je pričakovati povečan promet tudi med Bledom in Planico, kjer bo organizirana sklepna prireditev v smučarskih skokih, kar bo še dodatno vplivalo na gostoto in pretočnost prometa.

Predsedujoča pripravljena na vrh EU-ja v Bruslju
Vmes, 13. in 14. marca, bo sicer v Bruslju potekal spomladanski vrh EU-ja, ki bo v znamenju obravnav podnebno-energetskega svežnja, druge triletke Lizbonske strategije ter finančne stabilnosti povezave. Slovensko predsedstvo poudarja, da je sprejelo usklajen in uravnotežen predlog za sprejem sklepov, kar je posledica dobrega dela v organih Sveta EU-ja, so posamezni ministri dejali na Brdu pri Kranju.

Če voznik sreča vozilo za spremstvo ali če ga takšno vozilo dohiti, mora voznik takoj ustaviti ob robu ali zunaj vozišča in varovani koloni dati prosto pot. Vožnjo smejo vozniki nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki ima zeleno in modro luč. Voznike, ki svojih vozil ne ustavijo ali ne omogočijo prostega prehoda varovani koloni ali ki se priključijo varovani koloni ali jo prehitijo, lahko policisti kaznujejo z 250,38 evra globe.

Več o ravnanju v prometu ob srečanju z varovano kolono.

Policisti bodo v večjih križiščih urejali promet glede na dano situacijo in zagotavljali čim bolj nemoten prehod varovanim osebam, preostalim udeležencem v prometu pa nato zagotavljali normalno vključitev v promet.

Na Brdu in cestah bo pestro