Skupina Joker Out. Foto: Radio Maribor/Mediaspeed
Skupina Joker Out. Foto: Radio Maribor/Mediaspeed

S finalnim dogodkom v veliki dvorani SNG Maribor se je zaključil prvi projekt Frišno/Fresh – Dan nove slovenske glasbe, s katerim so se v regionalnem RTV-centru Maribor – s programoma Radia Maribor in Radia Si in Televizijo Maribor – poklonili novi slovenski glasbi.

Na prireditvi je bilo mogoče premierno slišati glasbene preobleke izbranih skladb v priredbah Big banda RTV Slovenija, podeljeni pa sta bili tudi dve nagradi. Nagrado za Naj novo slovensko skladbo zadnjega leta je prejela skupina Joker Out, po mnenju strokovne komisije radijskih uredništev Radia Slovenija, pa je nagrado za Naj izvedbo prejela zasedba Alo!Stari.

"Zelo sem vesel, rekel sem, da mi zmaga sicer ne pomeni veliko, s tem se delno strinjam, a gre za čast, saj gre za nagrado poslušalcev in te nagrade so vedno nekaj vredne. Radi jih imamo, hvala za nagrado," je po prireditvi povedal pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetičanin.

Izjemen odziv v dvorani in pri poslušalstvu je doživela tudi mlada punk skupina iz Maribora Alo!Stari: "Nismo pričakovali ničesar. Veseli smo, da smo lahko v tej imenitni družbi, vsi so bili dobri, danes smo vsi zmagovalci," dodajata pevec Tine Matjašič in basist zasedbe Matej Kosmačin.

Skupina Alo!Stari. Foto: Radio Maribor/Mediaspeed
Skupina Alo!Stari. Foto: Radio Maribor/Mediaspeed

Big bandu je dirigiral Tadej Tomšič, pod priredbe skladb so se podpisali Aleš Avbelj, Tadej Tomšič, Patrik Greblo in Lojze Krajnčan.

Izbrane skupine in skladbe:

Alo!Stari – Vse bi dal
Okustični – Po tisti dolgi poti
Žan Serčič – Čudeži
Zmelkoow – Kaj nam fali? (2020)
Lara Love & Sky – Greva en gir
Manouche – Ma sej je vseen
Maraaya – Drevo
Rudi Bučar – Otroci tistega časa
Joker Out – Umazane misli
Batista Cadillac – Magnolije