Zadnje proteste je zaznamovalo tudi nasilje. Foto: BoBo
Zadnje proteste je zaznamovalo tudi nasilje. Foto: BoBo
Član mestnega odbora DeSUS-a in državni sekretar v vladi Janez Ujčič meni, da bo Kangler odstopil, ko se vrne s počitnic. Foto: BoBo
Kanglerju začela razpadati koalicija
DeSUS izstopa iz mariborske koalicije

Skupina na Facebooku z naslovom "Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora", v katero je včlanjenih 28.000 uporabnikov tega spletnega omrežja, je z medmrežnim glasovanjem določila datum in kraj novih demonstracij.
To bo Trg Svobode v Mariboru 3. decembra ob 16.30. Ni pa jasno, ali bodo demonstracije ustrezno prijavljene.

Ob 16. uri so napovedane demonstracije v Kranju, jutri popoldne pa v Ljubljani, Novem mestu in Kopru.


DeSUS izstopil iz Kanglerjeve koalicije
"Ograjujemo se od takšnega načina vodenja mesta, ki ga prakticira zdajšnji župan," je po današnji seji mariborskega mestnega odbora DeSUS-a sporočil predsednik mestne organizacije stranke Valter Drozg in napovedal, da tretja najmočnejša stranka v mariborskem mestnem svetu DeSUS zapušča koalicijo, ki jo vodi župan Franc Kangler.

Mestni odbor DeSUS-a je tudi podal predlog vsem političnim strankam in listam v mestnem svetu, da se na ravni mesta takoj oblikuje čim širša koalicija, ki so jo poimenovali Koalicija za rešitev Maribora.

"Takšna koalicija bo lahko uspešno izpeljala že zastavljene projekte, jih po potrebi ponovno preučila in postavila nove prioritete," je povedal Drozg in poudaril, da bi bila nova koalicija boljša možnost kot razpustitev mestnega sveta, ki jo je predlagala skupina opozicijskih svetnikov.

"Nove volitve bi pomenile patpozicijo v mestu, a mesto nima časa čakati," je dodal Drozg. Povedal je tudi, da so Kanglerja za državnega svetnika v DeSUS-u podprli, ker je bil po njihovih ocenah najboljši med ponujenimi kandidati.

Vladni državni sekretar in član mestnega odbora DeSUS-a Janeza Ujčiča pa je menil, da se bo župan Kangler po nekajdnevnem premisleku odločil, da bo odstopil, saj zaradi množičnih protestov v zadnjih dveh tednih ne more več uspešno opravljati svojega dela.

Kangler bi odstopil, če ga pozove Janša
Kangler je v pogovoru za Info TV dejal, da bo odstopil le, če odstopita tudi ljubljanski župan Zoran Janković in koprski župan Boris Popovič ali pa če ga k temu pozove premier Janez Janša.

Kanglerju začela razpadati koalicija
DeSUS izstopa iz mariborske koalicije