Poslanici škofa Geze Erniše in nadškofa Antona Stresa

"Vsem, posebej še tistim, ki ste v najrazličnejših preizkušnjah zaradi bolezni, izgube zaposlitve, negotovosti zaradi jutrišnjega dne, človeškega nerazumevanja ali strahu pred prihodnostjo, vsem, ki ste daleč od svojih najbližjih in osamljeni, vam vsem res od srca želim Božje bližine in tolažbe. In v tem duhu tudi voščim blagoslovljene in vesele božične praznike, v novem Gospodovem letu pa Božjega varstva in podpore," je v svoji božični poslanici dejal nadškof Anton Stres.

Škof Evangeličanske cerkve Geza Erniša pa je v božični poslanici verujoče in neverujoče pozval, naj si pošteno pogledajo v oči in skupaj premagajo temo, v kateri smo se znašli. Škof poudarja, da se moramo kljub vsemu odpraviti na pot, kjer se je rodila ljubezen. Sam namreč veruje, da je v naših srcih še vedno dovolj moči za dobro, pošteno in pravično.

"Slovenija doživlja svoje prerojenje"
Premier Janez Janša je v svoji božično-novoletni poslanici poudaril, da so bila Sloveniji ob rojstvu v zibel položena velika pričakovanja, od katerih so številna že uresničena, veliko pa jih še čaka. Kot je zapisal, Slovenija doživlja svojo "veliko noč" oziroma svoje prerojenje, saj bodo vse skrbi minile in vsa pričakovanja se bodo uresničila.

Po Janševem mnenju 22 let za državo ni veliko, zato ne smemo biti prezahtevni, a tudi ne prehitro zadovoljni. "Zaupajmo, da vse pride ob pravem času," je poudaril. "Naša mlada, v božičnem času rojena Slovenija je najlepše, kar imamo. Je kot naš otrok, ki nas povezuje, je naš skupen ponos," je zapisal Janša in dodal, da si bo kot premier in tudi osebno prizadeval, da bo zavest slovenskega naroda in državljanske skupnosti znova prežel občutek upanja in vere izpred 22 let, ko "smo z velikanskim hrepenenjem pričakovali najprej odločitev in nato rojstvo samostojne Slovenije".

Predsednik v korak s časom
Novi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor pa je državljankam in državljanom voščil tudi na družbenih omrežjih. "Vsem državljankam in državljanom Republike Slovenije želim vesele božične praznike ter vse dobro ob praznovanju dneva samostojnosti in enotnosti :)," je zapisal Pahor.