Poslanci so se z njunima odstopoma le seznanili. Foto: BoBo
Poslanci so se z njunima odstopoma le seznanili. Foto: BoBo
Gospodarski minister začasno Mramor

Petrovič je 17. oktobra odstopil zaradi očitkov, da je v času zaposlitve v DZS-ju sodeloval v kartelnem dogovoru. Agencija RS za varstvo konkurence je namreč ugotovila nepravilnosti pri dogovarjanju DZS-ja, kjer je bil Petrovič zaposlen, ter družb Mladinska knjiga trgovina in Extra Lux za posle z državnimi organi. Petrovič je nepravilnosti zanikal, a odstopil, da ne bi obremenjeval dela vlade.

V DZ-ju svojega odstopa ni želel obrazložiti, zato je DZ danes le gotovil, da mu je funkcija prenehala. Premier Miro Cerar, ki novega kandidata za ministra še išče, je DZ v torek obvestil, da bo bo funkcijo gospodarskega ministra do imenovanja novega začasno opravljal finančni minister Dušan Mramor.

Bulčeva je v nagovoru poslancev povzela dogajanje med svojim ministrovanjem. Poudarila je pomembnost tega, da je Slovenija odpravila pomanjkljivosti, zaradi česar je Evropska komisija sprostila izplačilo zadržanih evropskih sredstev. Pomemben se ji zdi tudi skorajšnji podpis partnerskega sporazuma, enega od dveh ključnih dokumentov za črpanje evropskih sredstev v novi finančni perspektivi, s komisijo.

Cerar, ki je na njeno mesto predlagal državno sekretarko Alenko Smerkolj, je medtem sporočil, da bo za začasno vodenje službe za razvoj in kohezijo do imenovanja nove ministrice pooblastil sebe.

Gospodarski minister začasno Mramor