Aprilski prizor z Obrežja, ki se utegne ponoviti. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
Aprilski prizor z Obrežja, ki se utegne ponoviti. Foto: Srdjan Živulović/BoBo

Na prometnoinformacijskem centru vsem, ki gredo na pot, svetujejo, naj se odpravijo dovolj zgodaj. Kot je za dejala Barbara Janežič, največ gneče pričakujejo na Štajerskem, in sicer med mejnima prehodoma Šentilj in Gruškovje. Največ prometa je pričakovati v zadnjem delu avtoceste med Mariborom in Ptujem ter delih avtoceste od Ptuja proti Gruškovju, kjer je več delovnih zapor. Kolone bodo tudi na mejnem prehodu Gruškovje, zato voznikom svetujejo, da uporabijo druge mejne prehode, kot so Središče ob Dravi, Zavrč in Dobovec pri Rogaški Slatini.

Precej gneče pričakujejo na dolenjski avtocesti, predvsem na mejnem prehodu Obrežje, nekaj tudi na mejnem prehodu Metlika. Tudi na primorski avtocesti brez gneče ne bo šlo. "Zaradi menjav turistov bodo zastoji nastajali v obeh smereh," napoveduje Janežičeva. Promet bo povečan na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane in Sočerga.

Voznikom, ki se ta konec tedna odpravljajo na pot, na prometnoinformacijskem centru svetujejo, naj gredo od doma zgodaj zjutraj ali ponoči ter naj se izogibajo najbolj obremenjenih cest. V soboto ne priporočajo potovanja med 8. in 14. uro proti Hrvaški ali nazaj, v nedeljo pa pozno popoldne.

Priporočajo tudi, da si za pot vzamete dodaten čas, da se od doma odpravite mirno in da vozite varno, da ne bo prihajalo do prometnih nesreč. "Vsaka prometna nesreča bo namreč povzročila dodatne kolone, ki lahko ta konec tedna dosežejo tudi 10 kilometrov in več," dodaja Janežičeva.