Cariniki bodo stavko za zdaj pustili ob strani. Foto: BoBo
Cariniki bodo stavko za zdaj pustili ob strani. Foto: BoBo

"Glede na to, kako so se zadeve začele odvijati, in na razmisleke na vladni strani, da ohrani enotni plačni sistem, mislim, da danes odločitve o stavki ne bo na mizi," je še pred sejo za MMC dejal vodja carinskega sindikata Dušan Miščevič. Miščevičeve besede je po seji potrdil predsednik sindikata Dušan Pečnik in dodal, da bodo "natančno spremljali, kaj se bo dogajalo". Pečnik je še izpostaviil, da je stavka skrajno sredstvo, ki se ga bodo poslužili.


Miščevič: Sestanek s Križaničem uspešen
Sestanek carinikov s finančnim ministrom Francem Križaničem prejšnji teden je Dušan Miščevič ocenil kot uspešen. Po njegovih besedah jim Križanič sicer ni dal nikakršnega jamstva, "a ima v vladi tolikšno pozicijo, da bo lahko uspešno zagovarjal enotni plačni sistem".
Poudaril je še, da spremembi plačnega sistema nasprotujejo tudi drugi sindikati, vendar se niso toliko izpostavili. Dejal je, da so se z vlado pripravljeni pogovarjati o odpravi anomalij v plačnem sistemu in postaviti roke za njihovo odpravo.
Ob tem je poudaril, da gre za tako zapleten sistem, da ga vlada ne more spreminjati z nekimi parcialnimi spremembami. Če se bo vlada kljub vsemu odločila iti naprej z dodatki policistom, pa je Miščevič zagotovil, da "takšnega obvoda ne bodo dopustili".