Slovenija
SMC, programska konferenca Naprej
"Prejšnje garniture so povzročile, da smo postali šibki, podrejeni in nebogljeni," je v nagovoru dejal Cerar in dodal, da je bila takšna Slovenija plen za tuje multinacionalke in politične akterje, ki so želeli prevzeti moč nad državo. "Naša vlada, ki jo vodi SMC, pa je potegnila Slovenijo iz krize," je poudaril. Foto: BoBo
SMC, programska konferenca Naprej
Vseh šest programskih ciljev, ki so jih danes določili in potrdili na programski konferenci stranke, nameravajo izpeljati še letos. Foto: BoBo
VIDEO
SMC sprejel šest programs...
VIDEO
Programska konferenca SMC-ja

Dodaj v

Cerar: "Naša vlada, ki jo vodi SMC, je potegnila Slovenijo iz krize"

Programska konferenca SMC-ja
10. junij 2017 ob 13:07,
zadnji poseg: 10. junij 2017 ob 17:37
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

SMC je sprejel šest programskih ciljev, predsednik stranke in vlade Miro Cerar pa je ob tem priznal, da nekateri projekti, ki so za stranko in vlado pomembni, verjetno ne bodo končani v tem mandatu.

Cerar je v izjavi za novinarje po konferenci dejal, da gre za zelo pomembne teme, ki bodo ljudem prinesle izboljšave v življenju. "Lanske obveze smo izpolnili, gremo optimistično naprej," je dejal.

Dejal je, da so v SMC-ju pokazali in dokazali, da so državo potegnili iz krize in jo usmerili na pravo pot. To po njegovih besedah potrjujejo vsi ekonomski in socialni kazalniki, a – kot opozarja – morajo dobiti na volitvah še en mandat, da bi dokončali vse projekte, ki so si jih zadali. Med projekti, ki po njegovih besedah trajajo več kot en mandat, sta drugi tir in reforma zdravstva.

Cerar naštel pozitivne dosežke
Nizka podpora v javnomnenjskih raziskavah je po njegovem mnenju posledica tega, da so verjetno ljudje še premalo seznanjeni z dosežki dela vlade in SMC-ja. Ob tem je navedel, da je bila v prejšnjem mesecu najnižja brezposelnost v zadnjih devetih letih, v tem mandatu se je na novo zaposlilo 64.000 mladih.

"Zmanjšali smo proračunski primanjkljaj, ustavili trend naraščanja javnega dolga, privabili smo tuje investitorje, ponovno pridobili ugled v svetu, vedno več je turistov, otroci v Sloveniji živijo v najprijaznejšem okolju, smo prva zelena destinacija," je še naštel.

Kaj si je zadal SMC?
Vseh šest programskih ciljev, ki so jih danes določili in potrdili na programski konferenci stranke, nameravajo izpeljati še letos. Eden od njih je zakon o spodbudi investicij, ki je po besedah ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška v sklepni fazi priprave, zato verjame, da ga bodo sprejeli do konca leta.

Športno dejavnost otrok nameravajo povečati tako, da bodo imeli v osnovnih šolah vsak dan eno uro športne vzgoje.

Na področju dolgotrajne oskrbe imajo po besedah ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc še kar nekaj nalog, in sicer od sprejetja zakona do vzpostavitve celostne in integrirane oskrbe, celovite mreže centrov, sistema neformalnih svetovalcev in pomočnikov, pa tudi zagotovitev stabilnega vira financiranja.

Ukrepi se izvajajo tudi v projektu skrajševanja čakalnih vrst v zdravstvu, za kar je letos namenjenih nekaj manj kot 60 milijonov evrov, prav tako je v postopku sprejemanja v DZ-ju novela zakona o pacientovih pravicah.

Po besedah poslanke iz vrst SMC-ja Jasne Murgel bo po 20 letih sprejet zakon, ki bo omogočil večdisciplinarno in celostno obravnavo otrok s posebnimi potrebami ter bo krepil razvojne ambulante, država pa bo prevzela financiranje oddelkov vrtcev za otroke s posebnimi potrebami. Predlog zakona bo po njenih napovedih sprejet v juliju.

Govorili so tudi o projektu ustanovitve zadruge za prekarne delavce, s čimer bi na podlagi informacijske platforme zmanjšali njihove stroške, združevanje pa bi jim omogočalo pridobivanje večjih poslov. Na področju stanovanjske problematike mladih so govorili o projektu stanovanjskih zadrug, pri čemer so predhodno potrebne še manjše zakonodajne spremembe, prav tako pa finančni mehanizem, ki bi jih omogočal.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
danimmc
# 10.06.2017 ob 13:10
Samo eno vprašanje,

za koliko se je v času vlade Cerarja zadolžila Slovenija?
Ribanjok
# 10.06.2017 ob 13:20
Hvalijo se z gospodarsko rastjo, ne znajo pa povedati katere ukrepe so zanjo sprejeli. Ker jih niso. To je ena od najbolj pasivnih vlad do zdaj.
generacija56
# 10.06.2017 ob 13:18
Skrajno zavajajoča izjava, a prave besede ne smem uporabiti, ker bom izbrisan....
Slovenijo so potegnile iz krize dve okoliščine:
Konjuktura!!!!! Poboljšanje stanja po svetovni krizi, tržišče se je odprlo!
Pridne roke in ponekod, v realnem sektorju, sposobno vodstvo!!!!
Politiki, TOTALNO nesposobni, NIKOLI niso pomagali, le dalje traja pri nas, da se poberemo zaradi njihove nesposobnosti...
Cerar je tazadnji.
To bo mu ljudstvo tudi povedalo ob naslednjih volitvah.
In tudi tistemu po njem, ker v butalah še nikoli ni bil na oblasti človek, ki bi si to zaslužil.
Vedno osebe, ki jih je vsilil aparat....
Bivši uporabnik
# 10.06.2017 ob 13:22
Cmerar strikes again. Tako slabe ministrske ekipe, kot jo je zbral on, še nismo videli.
313
# 10.06.2017 ob 13:32
Cerar: "Naša vlada, ki jo vodi SMC, je potegnila Slovenijo iz krize"
Lešnik
# 10.06.2017 ob 13:14
Predsednik SMC-ja in vlade Miro Cerar je prepričan, da kot družba ne bomo uspešni, če po naslednjih volitvah ne bodo ostali vodilna stranka

Izjava iz obupa.
ggalini
# 10.06.2017 ob 13:29
Za podjetnike, ste naredili ogromno. Vecja protnost trga delovne sile, manjsi davki, izvrstno delo gospodarske diplomacije in se in se bi lahko nasteval.
Resm smo vam hvalezni gospod Cerar!

Zdaj pa pojdite cimprej kam drugam in pomagajte se drugim. Vi ste čudodelnik moderne Evrope!
Samo nas pustite na miru, da nas ta bliskovit razvoj ne zadusi.
Tajana16
# 10.06.2017 ob 13:35
Nakladač erste klase.
Bivši uporabnik
# 10.06.2017 ob 13:34
Noro, sprejeli pa niso niti ene reforme.. narod se pa se vedno vozi po luknjastih cestah propadlih tirih, na zdravnika caka 2leti, na sodnika pa pet let, drzava pa se na leto zapufa za pol milijarde.. hvala in bravo cerar ob 4% gos. Rasti to uspe le tebi
Ampak kar volis to imas
Bivši uporabnik
# 10.06.2017 ob 13:27
Domišljavec in ignorant. Na koncu bo še trdil, da se zemlja vrti okrog njega. Ko nekdo prdne in v istem trenutku udari strela, se že smatra za boga!
generacija56
# 10.06.2017 ob 13:32
Takšna izjava pove samo kako nesposoben je dojeti realnost!
Nazadnje bo rekel, da je ta vlada zaslužna za zlato medaljo VSAKEGA športnika, ki je v njenem mandatu osvojil zlato medaljo!!!!!
Zgrozim se, ko preberem tako neumne trditve...
Koga volimo?
Kakšni ljudje so to, kakšen je njihov domet razumevanja?
A niti enemu v tej vladi ni jasno, koliko let, koliko truda je vloženega, da se neko podjetje uveljavi, osvoji trg, usposobi kadre...... In potem pride Cerar in reče, TO JE MOJE????
REsje
# 10.06.2017 ob 13:34
Miro če bi ti kaj naredil ljudje ne bi kljub delu postajali vedno bolj revni ter vedno bolj obupani. O uspehih vlade se pohvali ljudem na mininalni pokojnini, ki po hrano hodijo na rdeči križ, zaposlenim, ki vedno težje shajajo iz meseca v mesec, mladim, ki o redni službi, stanovanju, hiši, kaj šele družini niti razmišljati ne morejo.
KovacevaKobila
# 10.06.2017 ob 13:57
Pri tem je poudaril, da je treba še vedno delati korake naprej, da "bodo ljudje začutili, da smo še vedno z njimi, da nam je mar za vsakega"

Heh. Je dejal predsednik stranke, ki nasprotuje dvigu minimalne plače ... ki kupuje vodne topove ... ki si prizadeva za večji nadzor nad državljani ... ki ne migne s prstom, da bi zajezila eksplozijo prekarstva ... ki državljanom vsiljuje TTIP ... ki slepo podpira Natovo serijsko proizvodnjo nestabilnosti, terorizma in migrantov ... ki protestnike zmerja z 'ulico' ... ki obravnava socialno pomoč kot mafijsko posojilo ... in ki nas razveseljuje z modrostmi a la 'otroci so lačni doma, ne v šoli' ...
Smeško
# 10.06.2017 ob 17:47
zlobniCO2
# 10.06.2017 ob 13:41
velike besede za tako majhno osebo
pepis
# 10.06.2017 ob 15:34
Haha...se hvali z zaslugami izvoznega gospodarstva.

Za nagrado za uspešnost jim je letos povišal davek od dobička iz 17% na 19%.

Da slučajno ne bi gospodarstvu še boljši šlo in bi javni sektor zaostajal glede plač.
bistri08
# 10.06.2017 ob 15:12
Edino upanja cerarja - vztrajati in vzgajati sovraštvo do trenutno vodilne stranke s pomocjo novinarjev in sodstva.

Kje so obsojeni za bančno luknjo?
Kje so obsojeni za 30 miljadni dolg slovenije?
Zakaj obsodijo ene župane druge pa niti ne upajo začeti postopke?
Zakaj toliko bogatašev v zdravstvu, če je le-to na psu za nas uporabnike?
Zakaj že nove ceste propadajo?
Zakaj se je letos v času takšne rasti slovenija ponovno zadolžila za celo miljardo (oz še več)?

Preveč vprašanj in nobenega odgovora.
ms-dante
# 10.06.2017 ob 15:11
Adijo Cerar. Podlegel si pritiskom lobijev in to popolnoma. Nikoli več.
the law1
# 10.06.2017 ob 14:40
Sedaj sploh ni pomembno ali imamo npr 1 ali 3% gospodarsko rast, ki jo itak poganjajo izvozniki največ na račun Nemčije. Največji problem je, da nismo izvedli nobene strukturne reforme (pokojninska, zdravstvena in davčna) in ko bo udarila naslednja kriza bo šel dolg v Grške višave. Tedaj bi se bilo potrebno spomni Cerarajeve besede in ga na licu mest linčat (ne samo njega)
danimmc
# 10.06.2017 ob 13:35
Zna kdo povedati, koliko znaša proračun Slovenije, in drugič, za koliko nas je zadolžil Cerar?
jumper8855
# 10.06.2017 ob 15:28
Ponavadi ne komentiram taksnih tem, ampak sem ravno poslusal pesem Praslovan in si rekel, mater to besedilo pa je tako resnicno, saj so nam politki dejansko po vseh predpisih zaj*bali vse kar se je zaj*bat dalo.
Sandalovina
# 10.06.2017 ob 18:33
G. Cerar, več dobi brezdomec na Prešernovem trgu v enem dnevu, kot upokojenec povišice po 10-ih letih jemanja vaše in prethodnih vlad. Predvolilne aktivnosti so v polnem teku. Samo nori bodo nasedli vašim predvolilnim "bonbončkom." Po treh letih dobesednega norčevanja iz najbolj ogroženih, bi se sedaj ukvarjali z mladimi, soc. izključenimi, prekariatom, etc. Poglejte si kako so glasovali vaši poslanci ravno o teh problemih. Vedno so bili proti. Prioriteta vsakega državnika bi morala biti dostojno življenje vseh državljanov, ne pa podpiranje že tako dobro stoječih. Ko govorite
o uspehih vaše vlade se morate zavedati, da je 500.000 ljudi, ki živijo pod pragom revščine, VAŠ
DOSEŽEK.
foxhunt
# 10.06.2017 ob 15:32
za drzavne sekratarje pa ima same salabajzerje in bi bil vodilna stranka. Volja ljudstav pa mu je tuja, in tip bi rad da ga volimo. svasta.
sm0ve
# 10.06.2017 ob 18:45
Z drugimi besedami: Cerar še ni našel stika z realnostjo. Še vedno ostaja v lala deželi.
Alchemist
# 10.06.2017 ob 18:21
Nisem mislil, da je Cerar tak hud Ego. Groza.
Homer.
# 10.06.2017 ob 15:52
"Naša vlada, ki jo vodi SMC, je potegnila Slovenijo iz krize"
--------------
Že eno uro se od smeha valjam po tleh in ne pridem k sebi ........
Pantha Rhei
# 10.06.2017 ob 14:54
Popolna izguba stika z realnostjo ... Sem bil prepričan, da slabše vlade, kot jo je vodila šivilja ne bomo nikoli več imeli, pa me je Mirč v celoti demantiral.
moj komentar
# 10.06.2017 ob 17:15
A smo kaj zmanjšali zunanji dolg?
A so se plače kaj dvignile?
So se mogoče dvignile pokojnine in invalidnine?
Smo podelili študentom kaj več štipendij?
A imajo otroci cenejše učbenike in malice?
Koliko je resnih zaposlitev za daljšo dobo?
In vprašanj za vlado, ki se tako samovšečno hvali imam še ogromno.
Jajaja
# 10.06.2017 ob 15:39
Cerarjeva vlada nas je pripeljala iz krize..... tem politikom res ni nič jasno oziroma mislijo da so ljudje bebci.... iz krize so nas popoljala podjetja ki pridno delajo in splošno stanje v Evropi in Svetu.

Ne moreš verjet da si Cerar pripisuje te zasluge .... takšen odklon od resničnega sveta se ti zgodi kadar si celo življenje na fakulteti potem pa postaneš predsednik vlade. Sej Cerar v življenju ni na trgu zaslužil evra. Razen kadar je v preteklosti vladam pisal zakone in jih kasneje tudi popravljal in popravljal kot je pri nas v navadi. Seveda so mu to delo ponudili isti prijatelji na fakulteti kot jim on sedaj vrača .....
Skratka bruham ko berem njihove izjave
itak
# 10.06.2017 ob 15:35
Uf Miro cist si potegnu po rdecih notah
nemesis999
# 10.06.2017 ob 14:55
a se ta človek zaveda svoje neresnosti.
dobra vlada je pa tista vlada,ko se ljudstvu ni treba ukvarjati in razmišljati o idiotskih političnih odločitvah in sploh o politiki,ker ima za to delo plačane ljudi!
the law1
# 10.06.2017 ob 14:11
Cerar: "Naša vlada, ki jo vodi SMC, je potegnila Slovenijo iz krize"

Ko človek živi v paralelnem svetu.
Roll_bar
# 10.06.2017 ob 18:39
Ta Človek je bil pravnik vseh prejšnjih levih vlad, takrat smo zgubili stik z Švico in prešli nazaj na Balkan.
Nozniprst
# 10.06.2017 ob 15:31
Pa kaj je temu človeku čist skurlo možgane, kaj pa ta blebeče, le na kakšnih substancah je ??
rangerno1
# 10.06.2017 ob 15:01
Ni res, iz krize Slovenijo vleče edino naše izvozno gospodarstvo (v največji meri). Vem pa ni uspelo sprejeti oz. izpeljati ŠE NITI ENE SAME nujne reforme. Toliko o vaših zaslugah!
ni maitre
# 10.06.2017 ob 13:32
Hja, najbolj da se za nove volitve preimenujete v SMP (sem mal potegnu)...
BACK
# 10.06.2017 ob 13:26
Brez veze.
dego47
# 10.06.2017 ob 21:55
Če se ne bi EU pobrala bi pod to vlado pasli kemisovo travo,tolk nam gre dobro kam smo pa dali tiste silne miljarde za katere smo se zadolžili?Vsaka čast izvoznikom velikim in manjšim,ti nas rešujejo, država jih pa "lupi",sa svojo potratnost.
galoper
# 10.06.2017 ob 21:33
Stopili so na vlak in se peljejo. Kdo je zgardil mrežo prog in kompozijije vlakov sploh ni pomembno, pomembno je, da se peljejo.
Ja, ja, tudi jaz sem zjahal slona in tehtal sem več kot tono, skupaj s slonom seveda, a komu mar.
Mirlo
# 10.06.2017 ob 18:13
Škoda da so ukinili Pavliho. Cerar ima namreč vse kompetence in reference za urednika na njem!
Radoveden
# 10.06.2017 ob 16:46
DDV je šel gor za 10%
Davek na kapital za 25%
Davek od dobička podjetij za 12%
V kompenzacijo preteklih izgub gre lahko samo še 50%

Nobene reforme trga dela.
Nobene pokojninske reforme.
Nobene zdravstvene reforme.

Mirko, veš, enostavno ti verjamemo da bi ti "počasi in premišljeno" to si navajen. Če te pustimo še vsaj 20 let na vladi boš ravno naštudiral kako bi moral začeti reforme, ko si prvič nastopil mandat. Mal prepozn bo, veš. Razmišljaš prepočasi in nepremišljeno, ker živiš v akademskem mehurčku. Večni birokrat.
Zgodovinar_666
# 10.06.2017 ob 14:38
hahaha Kakšne poka ta Cerar.

Če bi bilo kaj pravice in poštenja v Sloveniji, potem bi Cerarja in večino njegovih ministrov in poslancev po koncu mandata zaprli. Ker škoda, ki so jo naredili Sloveniji se meri v 100tinah milijonov EUR.
Viljamus
# 10.06.2017 ob 21:15
Jaz se raje ne vozim z avtobusom, ker če slišim na radiu koga od SMC imam problem ker se ne da odpret okna da bi br..al.
tomazmb
# 10.06.2017 ob 19:23
G. Cerar se hvali z nečim, kar mu ne pripada. Ali je stranka SMC izvedla kakšno reformo, ki bi potegnila Slovenijo naprej? Je sprejela kakšno zakonodajo, ki bi bistveno izboljšala zaposlovanje, nova delovna mesta, zmanjšanje javnega dolga? Mogoče razmišljam pristransko, vendar jaz teh ukrepov ne vidim. Živim na štajerskem koncu, kjer sem priča veliko primerom, kjer ljudje odhajajo na delo v tujino. Ta jajca o zmanjšanju brezposelnosti vidim kot rezultat izboljšanju gospodarske klime od zunaj, ljudje so spredvideli, da se od obljub politikov ne da živet in so si delo poiskali v tujini. DDV niso zmanjšali na prvotno vrednost, sedaj ni več začasni ukrep ampak trajen. Fiskalizacija računov - ja nekaj denarja več v državno blagajno, na drugi strani več za plače javne uprave in smo na istem - gre samo za prerazporejanje denarja. V gospodarstvo (kot gonilo napredka - skupaj s turizmom in storitvami) se ni vrnilo nič!

Vse kar je vlada g. Cerarja naredila je, da stoji na svojih stolih in čaka, kaj bodo prinesle spremembe od zunaj. Do sedaj jim je uspevalo, rezultat pa je stagnacija in ne napredek. Vsaka vlada, ki ima v sebi preoblečen LDS in Desus skupaj z g. Erjavcem, je obsojena na stagnacijo in na zatiranje (poštene) privatne inciative in socializacijo družbe na ideologiji iz polpretekle zgodovine, kjer se daje potuha lenuhom in barabam.

Lp!
kick.your-ass
# 10.06.2017 ob 14:52
resno al ka?
kaj pa je naredla ta vlada? vsaj eno reformo mi prosim povejte? vsaj en ukrep? al pa če mi kdo pove vsaj en sal ukerp, mislim da niti tega ni bilo.....

pred časom se je govorilo da nam je šlo od 2004 do 2008 najboljše zato, ker je šlo celi evropi najboljše... a danes pa nam gre boljše zaradi ukrepov cerarjeve vlade..

pa to res dol padeš kake osle najdeš pod soncem
SKing
# 10.06.2017 ob 13:44
Da bi zmanjšali prispevke za s.p.-je, to pa ne bi, mar ne Mirč?

Žal bo šele čez leta vidno, kako država ubija podjetništvo. To žal ne pride takoj, ko pa do tega pride, so velike težave.
politik kritik
# 10.06.2017 ob 13:32
Že čez mesec ali dva se bo strojevodja Miro izkazal, ko bo razglasitev arbitraže. Pogrnil bo na celi črti, z njim vred pa kompletna Slovenija. In bo konec ljubezni.
ggalini
# 10.06.2017 ob 20:39
@sagoza
Povej mi, kaj je storil za podjetnistvo, torej za tiste, ki ustvarjajo dodano vrednost in placujejo davke?
Od stabilizacije politicnega prostora jaz nimam nic.
A je to normalno, da v javni sluzbi nihce, nikoli ne izgubi sluzbe? So tam res sami superjunaki?
CtrlAltDel
# 10.06.2017 ob 19:24
Cerar, a si se danes zbudil down under "Avstralija že neverjetnih 26 let brez recesije"?
mooodeeel
# 10.06.2017 ob 16:08
Buahahahahaa!!!
Kazalo