Poročilo za leto 2009 je Černačeva komisija sprejela soglasno. Foto: MMC RTV SLO
Poročilo za leto 2009 je Černačeva komisija sprejela soglasno. Foto: MMC RTV SLO

Zvone Černač je po hitro končani seji na kratko obrazložil stališče do dopolnitev in potek seje.

Černač je v izjavi po seji, ki jo je sicer označil za "povsem tehnično", dejal: "Prejeli smo dopolnjeno poročilo, ki ga je vlada obravnavala na seji 20. maja. Na podlagi teh dopolnitev smo dobili osnovo za naše nadaljnje delo, ki ga bomo v tem mesecu nadaljevali."

Povedal je, da so se člani državnozborske komisije dogovorili tudi o načrtu dela pooblaščene skupine. Ta lahko posamezne nadzorovane ukrepe posebej pregleda in se seznani s podrobnostmi pri izvajanju teh ukrepov v skladu z veljavno zakonodajo.

V prihodnje obdobna poročila s preglednejšo strukturo podatkov?
V zvezi z načrtom dela posebne skupine, ki deluje v okviru komisije, je dodal, da mora komisija v skladu z zakonom opravljati občasne nadzore. Meni, da bodo cilji, ki si jih je komisija zadala za letos, izpeljani.

Predsednik komisije je potrdil, da je komisija poročilo za leto 2009 sprejela soglasno, glede obdobnih poročil pa pojasnil: "Na podlagi teh dopolnitev je bilo sklenjeno, da se bodo tudi obdobna poročila pripravljala na tak način, da bo iz njih razvidna struktura podatkov, kot določata zakon in poslovnik."