Srečanje je bilo spoznavne narave, dialog pa bodo nadaljevali v delovni skupini za lokalno samoupravo.

Na strani občin so se srečanja udeležili podpredsednik Skupnosti občin Slovenije Peter Misja, predsednik Združenja občin Slovenije Robert Smrdelj in predsednik Združenja mestnih občin Slovenije Matjaž Rakovec s sodelavci, so sporočili z ministrstva za javno upravo.

Kot so zapisali, je ministrica Sanja Ajanović Hovnik na sestanku izrazila pričakovanje za konstruktivno sodelovanje združenj občin z državnimi organi v prihodnje, minister Aleksander Jevšek pa je obljubil dejavno vključitev združenj občin v pripravo razvojnih in kohezijskih dokumentov.

Sogovorniki so se strinjali, da sta ustrezno financiranje občin in pospešitev regionalnega razvoja pomembni točki prihodnjega sodelovanja. Dialog pa bodo nadaljevali v delovni skupini, v katero bodo združenja predlagala vsako po tri člane.

Delovna skupina se bo sestajala predvidoma vsaka dva meseca, izmenično na ministrstvu za javno upravo in na službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Prva seja bo predvidoma v septembru, so še sporočili z ministrstva.

Kot so še zapisali, so predstavniki združenj občin izrazili zadovoljstvo, da so že mesec po začetku mandata nove vlade prejeli vabilo k sodelovanju.