Predsednik DeSUS-a Karel Erjavec je še skrivnosten glede tega, ali bo DeSUS prevzel gospodarsko ministrstvo. Foto: BoBo
Predsednik DeSUS-a Karel Erjavec je še skrivnosten glede tega, ali bo DeSUS prevzel gospodarsko ministrstvo. Foto: BoBo

Prvak DeSUS-a Karl Erjavec in premierka Alenka Bratušek naj bi se o imenih za nova ministra in o tem, kako si bosta PS in DeSUS razdelila resorje, dogovorila že do preteklega ponedeljka, a so jima zadnji sestanek minuli konec tedna preprečile vremenske razmere.

Erjavec je tako po ponedeljkovem kolegiju partnerjev pri premierki pojasnil, da sta se z Bratuškovo sestala pred kolegijem in se dogovorila glede nekaterih možnih imen za ministrske kandidate.

Bratuškova naj bi opravila pogovore s potencialnimi kandidati, prav tako mora nekaj pogovorov znotraj stranke opraviti tudi Erjavec.

DeSUS ima v petek sejo izvršnega odbora, na katerem se bodo dogovorili o njihovem kandidatu za ministra, istočasno bo svoj predlog dorekel tudi PS.

Medtem še vedno ni izključena menjava resorjev, a le med zdravstvenim in gospodarskim ministrstvom, ki ostajata prazni, je v ponedeljek povedal Erjavec, ki pa je danes dejal, da prevzem zdravstvenega resorja "ne pride v poštev".

Na vprašanje, ali gre iz vsega tega sklepati, da sta se s premierko že dogovorila, da DeSUS imenuje gospodarskega ministra, je odgovoril: "Mogoče. Ni nujno."