Slovenska velika nagrada varnosti. Foto: Institut za korporativne varnostne študije
Slovenska velika nagrada varnosti. Foto: Institut za korporativne varnostne študije

Slovenska velika nagrada varnosti oziroma Slovenian Grand Security Award je nagrada s področja varnosti v Sloveniji, ki se podeljuje izbranim institucijam in posameznikom za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti.

Nagrade že peto leto zapored podeljujeta Inštitut za korporativne varnostne študije in Slovensko združenje korporativne varnosti.

Kot so zapisali v obrazložitvi nagrade, RTV Slovenija ostaja osrednji slovenski javni medij, ki je v zadnjih letih svojega delovanja pomembno oblikoval razvoj slovenskega medijskega prostora, ob čemer se je treba zavedati, da imajo mediji in vsebina, ki jo posredujejo, izredno velik vpliv na dvigovanje splošnega družbenega zavedanja o pomenu varnosti.

"Prispevki v programskem okolju osrednje informativne oddaje Dnevnik vsebujejo ustrezne informativne vsebine, povezane s širšim področjem varnosti in obvladovanjem varnostnih tveganj v javnih in gospodarskih okoljih. Poročanje je ustrezno neodvisno in z vabljenimi strokovnimi gosti, ki skupaj z voditelji predstavljajo posebno kvaliteto informativne oddaje, zagotavlja učinkovit prenos informacij v širšo družbeno skupnost. Nepristransko podajanje kredibilnih informacij s pomočjo voditeljev oddaje, ki z zadostno mero pronicljivosti zagotavljajo, da so pri poročanju vsebin, ki se dotikajo problemov, povezanih z varnostjo, upoštevani visoki profesionalni novinarski standardi. Z inovativnim, fleksibilnim, kredibilnim in ustvarjalnim pristopom do medijskih vsebin, tako predstavljajo zelo pomemben dejavnik za dvigovanje varnostne kulture in splošnega zavedanja o pomenu varnosti na vseh področjih naše družbe," so zapisali pri Inštitutu za korporativne varnostne študije.

Med letošnjimi prejemniki nagrad je poleg oddaje Dnevnik Televizije Slovenija tudi Luka Koper, ki je prejela nagrado za najvarnejše podjetje. Nagrado za najvarnejše mesto je prejela velenjska mestna občina, nagrado za najboljšega korporativnega varnostnega menedžerja pa je prejel Božidar Dajčman iz Nove KBM. Nagrada za najbolj inovativno varnostno rešitev pa je šla v roke podjetju Silver Bullet Risk.

Dnevniku Televizije Slovenija nagrada s področja varnosti