MMC je med izstopajočimi vsebinami predstavil Begunske zgodbe iz projekta MMC Podrobno. Foto: BoBo
MMC je med izstopajočimi vsebinami predstavil Begunske zgodbe iz projekta MMC Podrobno. Foto: BoBo

Nagrado za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva je društvo posmrtno podelilo Špeli Šipek, pokojni urednici oddaje Tarča. Tudi nagrada za izjemne novinarske dosežke v letu 2015 je med drugim šla v roke nacionalke, in sicer jo je prejela oddaja Frekvenca X. Prejela sta jo tudi Tomaž Klipšteter z Dnevnika, Rozmari Petek z Večera in Erik Valenčič.

Nagradi za izjemen dosežek v novinarski fotografiji sta prejela Jaka Gasar z Dnevnika za posamično fotografijo, za reportažo pa jo je dobil Matic Zorman.

Debitantski nagradi za dosežke mladih novinarjev, ki so v poklicu manj kot pet let, je prav tako prejel novinar RTVS Viki Twrdy, poleg njega pa še Jana Juvan z Večera.

Pohvalo porote za izjemen novinarski dosežek pa je prejel MMC-jev novinar Slavko Jerič.

Četrti festival medijskih vsebin Naprej/Forward tudi letos prinaša medijske vsebine, ki so izstopile iz povprečja, in izkušnje številnih domačih in tujih gostov, ki ustvarjajo medijske vsebine.

Odprtje festivala v ljubljanskem Lutkovnem gledališču je najprej postreglo s predstavitvijo zanimivejših medijskih vsebin pod naslovom Medijska bera. Med izstopajočimi vsebinami se je predstavil tudi MMC z Begunskimi zgodbami iz projekta MMC Podrobno.