Na listi Povežimo se so poleg Urše Zgojznik še podpredsednik Piratske stranke Boštjan Tavčar, Josip Rotar, Marjana Škalič, Domen Savič, Karel Šrot, Nermina Simončič in Petra Greiner. Foto: BoBo

Urša Zgojznik je ob vložitvi več kot 3500 podpisov pod kandidaturo liste poudarila, da je lista očitno nagovorila številne državljanke in državljane. Kot je dejala, je to zanjo zelo pomemben dan, saj iz nevladnega sektorja stopa na polje politike.

Sama si sicer ni mislila, da bo kdaj to storila, toda po njenem mnenju je to nujno. "Dovolj je tega, da nas nihče ne posluša, da nimamo nobene ambiciozne zelene politike, da ne znamo naslavljati problemov 21. stoletja, da nimamo v tej državi nobene vizije in ne razumemo, zakaj smo v Evropski uniji," je pojasnila. Kot ocenjuje, je v državi veliko težav, ki ostajajo skrite, med razlogi za to pa je navedla slabe zakone in neambicioznost uradnikov, ki jih pišejo.

Zgojznikova je ob tem zagotovila, da v kampanji ne bodo ustvarjali novih odpadkov, svetlobnega onesnaževanja, njeni stroški pa po njenih besedah ne bodo presegli nekaj tisoč evrov. Kot je dejala, je podpornikov njihove liste res veliko, zato verjame v učinek množičnosti.

Pričakovanja so po njenih besedah velika, saj ocenjuje, da je bila njihova vključitev v volilno tekmo potrebna. Zato tudi verjame, da lahko motivirajo volivke in volivce k udeležbi na volitvah in dosežejo izvolitev enega, morda celo dveh evropskih poslank oz. poslancev.

Listo Povežimo se sestavljajo Piratska stranka, SMS Zeleni, Delavska stranka, Solidarnost, Lista kolesarjev in pešcev, Odprto Celje, Zavod Up in civilna iniciativa LF.