Marko Jaklič bo ostal direktor Lekarn Ljubljana, pri čemer ga podpira tudi župan Zoran Jankovič. Foto: MMC RTV SLO
Marko Jaklič bo ostal direktor Lekarn Ljubljana, pri čemer ga podpira tudi župan Zoran Jankovič. Foto: MMC RTV SLO

Preklic listine je že objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Jakliču so plagiatorstvo očitali zaradi suma, da njegovo magistrsko delo vsebuje analizo lekarniške dejavnosti, ki jo je za zavarovalnico Vzajemna pripravil ekonomist Mićo Mrkaić.

Prepisal naj bi cele strani
Vzajemna je leta 2004 (Jaklič je magister postal konec novembra 2005) naročila in plačala študijo lekarniških dejavnosti. Študijo je pripravilo podjetje Inherc, pod njo pa je podpisan Mićo Mrkaić. Vzajemna, katere direktor je bil v tem času Jaklič, je zanjo družbi plačala 3.756 evrov. Jakličevo magistrsko delo naj bi vsebovalo popolnoma enake stavke, strani in izračune kot Mrkaićeva analiza.

Jaklič: Dokazal bom nedolžnost
Jaklič je dejal, da bo dokazal svojo nedolžnost, za kar bo "uporabil vsa pravna sredstva, ki so mu na voljo doma in v tujini, da obrani svoje dobro ime". Napovedal je tožbe proti "tistim, ki so zlorabili postopek proti njemu za lastne interese," in dodal, da bo te interese tudi razkril.

Janković Jakličevega odstopa ne bi sprejel
Jaklič ne namerava odstopiti z mesta direktorja Lekarn Ljubljana, saj bi to po njegovih besedah pomenilo, da so "tisti, ki stojijo za tem gnusnim dejanjem, dosegli svoje". Njegovega odstopa ne pričakuje niti ljubljanski župan Zoran Jankovič (MOL je ustanovitelj Lekarn Ljubljana), ki je dodal, da je Jaklič odličen direktor, njegovo delovno mesto pa ne zahteva magistrskega naziva. Njegovega odstopa Janković ne bi sprejel niti, če bi ga Jaklič ponudil, je še dejal Janković in dodal, da "ne razume, zakaj bi nekdo prepisoval svojo nalogo, pri čemer pa naredil vse izpite s povprečjem devet".