Franc Pukšič je zdaj tudi uradno poslanec SLS-a. Foto: MMC RTV SLO
Franc Pukšič je zdaj tudi uradno poslanec SLS-a. Foto: MMC RTV SLO

Dejansko z mojo nekdanjo stranko ni nič narobe, ima pa posameznike, zaradi katerih sem se odločil za izstop.

Franc Pukšič o razlogih za izstop iz SDS-a
Pukšič prestopil v SLS

Pukšič je sicer ob izstopu iz poslanske skupine SDS-a pred nekaj meseci dejal, da ostaja v stranki, saj verjame v vrednote SDS-a. Kot je dejal danes, v te vrednote ni nehal verjeti, saj so vrednote SDS-a tudi vrednote slovenske pomladi, za njimi pa še vedno zelo trdno stoji tudi SLS.

"Dejansko z mojo nekdanjo stranko ni nič narobe, ima pa posameznike, zaradi katerih sem se odločil za izstop," je pojasnil Pukšič. Za SLS pa se je odločil, ker je to še edina preostala pomladna stranka v državnem zboru in je pomagala ustvariti samostojno Slovenijo.

Žerjav novega poslanca predstavil na stojnici za referendum o Hrvaški
Uradna predstavitev novega poslanca in župana SLS-a se je zgodila ob odprtju stojnice, kjer stranka zbira podpise podpore za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma "za zaščito ozemeljske celovitosti Slovenije tako na kopnem kot na morju" v Mariboru. Mimogrede, prvi dan naj bi zbrali 6.000 podpisov.

Predsednik stranke Radovan Žerjav je v nagovoru dejal, da so v SLS-u Pukšičeve odločitve iskreno veseli. Od zdaj bo tako njihova poslanska skupina štela šest poslancev, "in povsem mogoče je, da se bo v tem mandatu še okrepila. Kot predsednik SLS-a v tem mandatu to jemljem kot priznanje našemu delu in prizadevanjem," je še pristavil.

SDS: Zaradi prestopa ne bo več izvoljen v parlament
V SDS-u pa so prestop komentirali z besedami, da ta ne predstavlja večjega presenečenja. Poleg tega naj bi Pukšič ponavljal potezo nekdanjih poslancev Franca Čebulja in Janeza Cimpermana, "ki pa po teh svojih odločitvah nikoli več nista bila izvoljena v parlament."

Prav tako v SDS-u pričakujejo vrnitev sorazmernega dela stroškov volilne kampanje na način, kot je bil naveden v pogodbi, podpisani pred volitvami leta 2008. A Pukšič ne vidi razloga, da bi pričakovanja nekdanje stranke uresničil, prav tako pa ne ve, kolikšna je vsota. O tem, ali ga lahko prestop morda stane poslanskega mesta v naslednjem mandatu, pa je dejal, da o tem odločajo volivci, do zdaj pa je imel med njimi zelo veliko podporo.

Dejansko z mojo nekdanjo stranko ni nič narobe, ima pa posameznike, zaradi katerih sem se odločil za izstop.

Franc Pukšič o razlogih za izstop iz SDS-a
Pukšič prestopil v SLS