Gregor Bezenšek se v predsedniško tekmo podaja s sloganom
Gregor Bezenšek se v predsedniško tekmo podaja s sloganom "Za ljudi do neba". Foto: BoBo

"Z največjim veseljem sporočam, da mi je uspelo zbrati več kot 5000 podpisov podpore za predsedniško kandidaturo. To se je številnim dvomljivcem zdelo nedosegljivo in nemogoče, ampak s trdim delom, s srčnimi prostovoljci in podporo družine smo dokazali, da je vse mogoče, in s skupnimi močmi nam je v razmeroma kratkem času uspelo zbrati potrebno število podpisov," je v sporočilu za javnost zapisal Gregor Bezenšek ml., ki je poznan kot glasbenik z umetniškim imenom SoulGreg Artist.

Kot neodvisni kandidat je za vložitev kandidature potreboval 5000 podpisov podpore, trenutno pa ima po navedbah njegovega volilnega štaba zbranih že skoraj 6000 podpisanih overjenih obrazcev podpore, ki jih bo v prihodnjem tednu tudi formalno vložil na Državni volilni komisiji.

"Podpisi so dobesedno leteli na kup z vseh koncev in krajev po vsej Sloveniji. To dojemam kot veliko zaupanje volivk in volivcev vase in označujem kot velik uspeh, saj sem podpise zbiral kot resnično neodvisen kandidat, torej brez kakršne koli strankarske podpore," je še sporočil Bezenšek, ki je ob tem napovedal, da bo naredil vse, da bo "na volitvah dobil maksimalno število glasov".