Ime leta Primož Velikonja. Foto: BoBo
Ime leta Primož Velikonja. Foto: BoBo

"Vé, kaj je življenje, življenje drugega, ko ga držiš dobesedno v rokah, v trenutkih, ko je črta med življenjem in smrtjo najtanjša. Reševal je z avtomobili, motorjem, s helikopterjem, s precej domišljije pa že v zapuščenem gozdarskem kombiju. Reševanje in življenja že več kot desetletje predaja v roke številnih drugih in smelo načrtuje vrhunski izobraževalni center. Njegova zgodba pripoveduje, da je lahko življenje že reševanje sámo. Naše ime je reševalec, reševalec življenj," je ob razglasitvi povedal odgovorni urednik Vala 202 Mirko Štular.
Primož Velikonja je prejel nagrado, sliko akademskega slikarja Borisa Zaplatila.

Poleg Velikonje, ki je bil ime meseca marca, so se za laskavi naziv potegovali še Nina Fokter Dovnik, Uroš Ahčan, Polona Lah, Tomo Novosel, Jernej Kenda, Jože Weiss, Miha Kos, Primož Roglič, Bojan Gantar in Igor Zupan.

Prireditev Ime leta
Vse leto so poslušalci Vala 202 izbirali tiste posameznike, ki so s svojo humanitarnostjo, inovativnostjo, športnimi presežki in dobro voljo navdihovali vse leto. Vsak mesec so izbrali nekoga, ki je postal ime meseca. O končnem imenu leta so potem odločili sami finalisti, pri čemer velja, da ne morejo glasovati sami zase.

Tudi letos se je na sprejemu pred prireditvijo nominirancem in tistim, ki sodelujejo pri projektu Botrstvo, pridružil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Ime leta na Valu 202 je Primož Velikonja