Foto: BoBo
Foto: BoBo

V inšpekcijskem nadzoru so preverjali skladnost do zdaj predvajanih oddaj RTV Slovenija danes in jutri: javna razprava o delovanju RTV Slovenija, ki so bile na sporedu 27. septembra, 4. oktobra in 11. oktobra letos na Televiziji Slovenija z določbo 10. člena zakona o RTV SLO. Nepravilnosti niso ugotovili, so sporočili z inšpektorata za kulturo in medije.

Na RTV-ju pa so zapisali, da je inšpektorat ugotovil, da omenjena oddaja ne predstavlja politične propagande, in inšpekcijski postopek zaključil, saj ni bil kršen noben predpis. Nadzor je potekal na podlagi prejete prijave, so še sporočili z RTV-ja.

Na družbenem omrežju Twitter se je pojavila informacija, da je prijavo podala nekdanja novinarka RTV Slovenija in sedanja poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek, ki je to informacijo za STA zanikala z besedami, da gre za laž.

Kot je navedeno na spletnih straneh RTV-ja, v oddajah RTV Slovenija danes in jutri "osvetljujemo mnenja strokovnjakov, javnosti ter parlamentarnih političnih strank in odgovarjamo na vaša vprašanja v zvezi z novelo zakona o RTV Slovenija".