Foto:
Foto:

Kot je znano, so študentje FDV-ja po naročilu profesorja Lukšiča, sicer podpredsednika SD-ja, pred volitvami spremljali verske obrede. Po mnenju Eve Irgl je šlo za nalogo, namenjeno potrebam Socialnih demokratov, Lukšiču pa očita še, da udeleženci verskih obredov o tem niso bili obveščeni.

Glede seje komisije DZ-ja za peticije, ki bo v sredo nadaljevala razpravo o domnevni zlorabi profesure v politične namene, je Irglova dejala, da Lukšiča ne želijo "pribiti na križ", temveč bi radi le preprečili, da se kaj takega ne bi več ponovilo.

Lukšič: Podatki le iztočnica za razmislek
Lukšiču Irglova očita tudi, da poslanski skupini SDS ni hotel poslati izsledkov raziskave. Lukšič odgovarja, da tu sploh ni šlo za raziskavo in so podatki zanimivi le kot iztočnica za razmislek, sicer pa niso reprezentativni in iz njih ni mogoče sklepati na nič. Podpredsednik SD-ja je komentiral tudi očitek, da so bili v nalogi zajeti le duhovniki in verniki Rimskokatoliške cerkve. Dejal je, da so imeli študenti na izbiro, da se udeležijo katerega koli obreda, da pa je večina izbrala katoliškega, ker je to v Sloveniji pač večinska religija.