Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Izbor Slovenija - Arhiv

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

31.5.2024

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

1.5.2024

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

10.4.2024

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

Kralji ulice:

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

6.4.2024

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

Težave samozaposlenih:

Slovenija Težave samozaposlenih: "Enakovreden član družbe sem postal šele s prvo redno zaposlitvijo"

5.4.2024

V Sloveniji samozaposleni predstavljajo 10,8 odstotka delovnega prebivalstva, a jim ne pripadata dopust in bolniška. V večini primerov niso kreditno sposobni. Kadar gre za prikrita delovna razmerja, si jih ne upajo prijaviti.

Velikonočni intervju "Govor o veliki noči, o Jezusovem vstajenju, je bil za grški svet precej čuden"

31.3.2024

"V človeško vstopa Bog in hrana je primarni odraz človeškega življenja, zato je tudi hrana zakrament božje navzočnosti. Kar potem ljudska tradicija naredi naprej, se lahko samo veselimo," je glede velikonočnih dobrot dejal škof Maksimilijan Matjaž.

20 let članstva v Natu "V zavezništvu ni ključno, koliko narediš, ampak ali narediš, kar si obljubil. Tega se nismo držali"

28.3.2024

Slovenija je 29. marca 2004, skupaj z Bolgarijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Romunijo in Slovaško, postala polnopravna članica vojaškega zavezništva Nato. Ob 20-letnici članstva so največ kritik deležni nizki obrambni izdatki in nakupi vojaške opreme.

Ali vas avtobusni prevoznik lahko zavrne, če imate vozovnico, kupljeno na spletu?

Slovenija Ali vas avtobusni prevoznik lahko zavrne, če imate vozovnico, kupljeno na spletu?

18.3.2024

Avtobusni prevozniki na spletu ponujajo opcijo nakupa vozovnic z možnostjo tiskanja doma. Poizvedeli smo, ali lahko vozniki potnike s takšno vozovnico zavrnejo in kako se rešuje problematika zasedenosti avtobusnih prevozov, zlasti v turističnih mesecih.

Fazarinc: Ljudje, ki živijo na ogroženih območjih, so bistveno varnejši kot pred pol leta

Po poplavah Fazarinc: Ljudje, ki živijo na ogroženih območjih, so bistveno varnejši kot pred pol leta

12.3.2024

"Zdi se mi problematično, da nekatere skupine ali posamezniki, ki imajo druge interes, zavračajo izvedbo nujnih ukrepov in ureditev, ki bi zmanjšali ogroženost posameznih območij," glede izvedbe protipoplavnih ukrepov pravi hidrolog Rok Fazarinc.

Strokovnjakinja za vode Barbara Čenčur Curk:

Intervju Strokovnjakinja za vode Barbara Čenčur Curk: "Avtomobilov ne bi smeli prati doma"

8.3.2024

"Če je imel stric parcelo, si tam pač postavil hišo. Veliko je bilo črnih gradenj, ki so bile pozneje legalizirane. Ta kaos v prostoru je rakava rana že več desetletij," gradnjo na poplavnih območjih opisuje profesorica naravoslovnotehniške fakultete.

Najemniška kriza:

Slovenija Najemniška kriza: "Za polkletno stanovanje nas je bilo na ogled hkrati naročenih 20"

19.2.2024

Višina najemnin je zlasti za mlade zaposlene vedno večja težava. Porast kratkoročnega najema vedno bolj vpliva na trg, zato so cene najema zelo visoke. Za enosobno stanovanje tako lahko odštejemo kar 51 odstotkov povprečne slovenske plače.

So žičnate ograje ob reki Kolpi krive za razpadajoče mostove?

Dolenjska So žičnate ograje ob reki Kolpi krive za razpadajoče mostove?

3.2.2024

Razpadajoči mostovi ob Kolpi že več let propadajo, prebivalci pa opozarjajo na nevarnost nesreč. Občine zatrjujejo, da nimajo finančnih sredstev, ministrstvo za notranje zadeve je zavrnilo prošnjo za sredstva za sanacijo. Kdo je odgovoren?

Intervju "Medijski zakon mora podpreti javni medij, pa tudi okolje, v katerem lahko uspevajo zasebni mediji"

31.1.2024

"Ne verjamem, da časopisi, radio ali televizijski prenosi umirajo, a se bodo morali prilagoditi spremenjenemu položaju, v katerem kar naenkrat niso več najpomembnejši medij za večino ljudi," je v pogovoru za MMC dejal danski raziskovalec Aske Kammer.

Slovenski zapori so iz dneva v dan bolj prezasedeni, najbolj jih polnijo tihotapci ljudi

Slovenija Slovenski zapori so iz dneva v dan bolj prezasedeni, najbolj jih polnijo tihotapci ljudi

29.1.2024

Število zapornikov v slovenskih zaporih je na začetku letošnjega leta preseglo število 1700, kar je največ, odkar je bila leta 1995 ustanovljena uprava za izvrševanje kazenskih sankcij. Povprečna zasedenost zaporov je trenutno že več kot 130-odstotna.

Predlog referenduma za JEK 2 pred poslanci na začetku marca

Slovenija Predlog referenduma za JEK 2 pred poslanci na začetku marca

24.1.2024

Državni zbor bo SDS-ov predlog za razpis posvetovalnega referenduma za izgradnjo drugega bloka Jedrske elektrarne Krško obravnaval na začetku marca. Bodo takrat poslanci tudi že določili dan glasovanja? Ni nujno.

Učenci priseljenci vstopijo v drugačen šolski sistem, med neznane vrstnike in nov jezik

Pripravljalnice? Učenci priseljenci vstopijo v drugačen šolski sistem, med neznane vrstnike in nov jezik

15.1.2024

V osnovnih šolah narašča število učencev, katerih materni jezik ni slovenščina. Njihovo vključevanje v šolski sistem postaja vse večji izziv. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje idejo o pripravljalnicah zavrača, v nekaterih šolah jo podpirajo.

Ekoanksioznost "Ljudje zaradi svoje ekoanksioznosti sprejemajo dramatične življenjske odločitve"

25.12.2023

Aleš Oblak je eden prvih raziskovalcev, ki se pri nas ukvarja z ekoanksioznostjo. Vse več ljudi informacije o podnebni krizi in zavedanje, da ni več enakih zim, snega, da se okolje, kot ga poznamo, spreminja, sili v stisko.

Kako oboroženi so slovenski državljani?

Slovenija Kako oboroženi so slovenski državljani?

13.12.2023

Po podatkih MNZ-ja ima v Sloveniji zakonito orožje nekaj več kot 45.000 posameznikov, ki si lastijo nekaj manj kot 160 tisoč kosov orožja. Prevladujeta lovsko in športno orožje, v zadnjih letih pa se povečuje zanimanje za nabavo orožja za varnost.

Podnebne migracije "Prikazovati peščico ljudi, ki iščejo boljše življenje v EU-ju, kot grožnjo, je zelo hinavsko"

27.11.2023

"Govor o migrantih služi preusmerjanju pozornosti. Velika večina ljudi, prizadetih zaradi podnebne krize, ne more zapustiti svoje države, temveč se preselijo znotraj regije," pretiran strah pred podnebnimi migracijami zavrača Sarah Walker.

Črni petek ustvarja iluzijo, da so nakupi racionalni

Pasti potrošništva Črni petek ustvarja iluzijo, da so nakupi racionalni

24.11.2023

S spletnim potrošništvom se je možnost nakupovanja razmahnila na vsako minuto dneva. Nakup v posamezniku vzbudi zadovoljstvo, a se občutek lahko prevesi v krivdo in gnus. Čar nakupovanja je danes predvsem v želji in izbiri pred samim nakupom.

Stran 1 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov