Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Izbor Slovenija - Arhiv

 22 odstotkov vseh zapornikov so tihotapci ljudi, še več jih je v priporih

Nezakonite migracije 22 odstotkov vseh zapornikov so tihotapci ljudi, še več jih je v priporih

26.8.2022

V slovenskih zaporih je trenutno zaprtih nekaj več kot tisoč zapornikov, več kot petino izmed njih pa predstavljajo tihotapci tujcev skozi Slovenije. Še več jih je v priporih, kjer delež tihotapcev - tujcev presega že 30 odstotkov.

Zakaj je primer domnevnega spolnega nasilja v Sloveniji izbruhnil ravno na Instagramu?

Slovenija Zakaj je primer domnevnega spolnega nasilja v Sloveniji izbruhnil ravno na Instagramu?

23.8.2022

Ne na policijo, domnevne anonimne žrtve spolnega nasilja, o katerem zadnje dni poročajo slovenski mediji in ga zdaj preiskuje tudi policija, so se zatekle na Instagram. Zakaj?

Stopimo skupaj za gasilce "Motivirajo me pomoči potrebni ljudje, to se mi zdi povod k temu poslanstvu."

16.8.2022

"Največ opreme smo izgubili, ko je požar obrnil smer, se dodatno razplamtel in je bil potreben hiter umik s požarne linije, takrat se je zgolj odklopilo cevi in na hitro zapustilo položaje," je za MMC pojasnil poveljnik PGD-ja Komen Blaž Rogelja.

Intervju "Neoliberalen ekonomski model so zapakirali v 'zeleno' embalažo, to ni zelena rast!"

4.7.2022

"Okoljsko škodo producirata dva sistema organizirane neodgovornosti – država in kapitalističen trg, ki sta medsebojno prepletena in drug drugega poganjata. To je zelo trd oreh!" je v intervjuju za MMC dejala profesorica Robyn Eckersley.

Kajfež Bogataj:

Vročinski val Kajfež Bogataj: "Slovenija bo vedno bolj podobna Krasu, na smreke lahko pozabimo"

27.6.2022

"Smo zelo gozdnata dežela in prve obsežne skrb vzbujajoče transformacije se bodo zgodile v gozdovih, na smreko lahko kar pozabimo, na visokogorske ekosisteme tudi," je podnebne spremembe za MMC komentirala klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj.

Intervju o gospodarskem osamosvajanju "Teze pred 30 leti se niso uresničile: Slovenija ni druga Švica, osamosvojitev ni prinesla kolapsa"

25.6.2022

V času osamosvajanja in samostojnosti Slovenije je potekal eden najpomembnejših procesov: ekonomska preobrazba. Če so nekateri pričakovali drugo Švico, so drugi napovedovali polom. A tranzicija po 30 letih še ni povsem končana.

Je RTV Slovenija še javni servis?

Stavka Je RTV Slovenija še javni servis?

20.6.2022

Spremembe v programski TV-shemi še nikoli niso bile tako drastične, poudarjajo vsi trije nekdanji RTV-varuhi, ki med drugim vidijo rešitev tudi v spremenjeni zakonodaji.

Slovenija "Povsod, kjer so ljudje, so tudi spori, in spore je treba reševati"

9.6.2022

Dvajset let po tem, ko smo v Sloveniji začeli uvajati mediacijo, je mirno reševanje sporov pri nas vse bolj cenjeno. Sprti stranki s pomočjo mediatorja poiščeta rešitev, kar razbremenjuje delo sodišč in hkrati dviguje kulturo dialoga in reševanja sporov.

Slovenija "Večina pozivov k pluralizaciji medijev prihaja iz politike. Do tega je treba biti vedno skeptičen."

23.5.2022

"Čas je, da presekamo s prakso, kjer peščica politikov poskuša posegati in omejevati medijski prostor in neodvisnost javnega RTV-ja," poudarja Marko Milosavljević. A kot ob tem opozarja Igor Vobič, se bo moral RTV nato spopasti tudi z izzivi prihodnosti.

Kakšno javno RTV hočemo imeti?

Za javni RTV Kakšno javno RTV hočemo imeti?

23.5.2022

Nastajajoča koalicija je zaradi političnega vpletanja v RTV Slovenija napovedala takojšnjo spremembo RTV-zakonodaje. Stroka opozarja, da bi v tem primeru lahko šlo za interventni zakon. Zakon o RTV Slovenija pa bi bilo treba napisati na novo.

Premik zimskih počitnic:

Slovenija Premik zimskih počitnic: "Pri tej odločitvi se zelo vidi, kakšno prioriteto sploh ima šolstvo"

6.5.2022

"Problematično je, da odločitev ni bila sklenjena zaradi koristi otrok, ampak nekaterih drugih interesentov," odločitev, da bodo v prihodnjem šolskem letu zimske počitnice prestavljene, komentira Ajda Erjavec iz Društva šolskih svetovalcev.

Intervju ob dnevu upora proti okupatorju "Na strpnejšo prihodnost, v upanju, da se zgodovina nikoli ne bi ponovila"

27.4.2022

Cilj okupatorjev slovenskega ozemlja med 2. svetovno vojno je bil jasen: Slovence izbrisati. Eden od načinov so bila koncentracijska taborišča.

Življenje brez mobilnega signala in interneta

Slovenija Življenje brez mobilnega signala in interneta

10.4.2022

"Ko grem delat v gozd ali ko grem od doma, telefona ne nesem s sabo, zato ker ga ne rabim, ker mi ne lovi," svoj vsakdan opisuje Slavko Šorli, ki ima kmetijo v Kneških Ravnah. V vasi le s težavo ulovijo mobilni signal niti nimajo priključka za medmrežje.

Kako vojna v Ukrajini vpliva na slovensko kmetijstvo in uvoz živilskih izdelkov?

Okolje Kako vojna v Ukrajini vpliva na slovensko kmetijstvo in uvoz živilskih izdelkov?

15.3.2022

Čeprav sta Ukrajina in Rusija na svetovnih trgih izjemno pomembni pridelovalki hrane, Slovenija ni neposredno odvisna od uvoza hrane iz teh dveh držav. A dogajanje v Ukrajini tako ali drugače vpliva tudi na slovenski trg in cene živilskih izdelkov.

Po nenadni ukinitvi samotestiranja v šolah lekarne opozarjajo na težave zaradi velikih zalog testov

Novi koronavirus Po nenadni ukinitvi samotestiranja v šolah lekarne opozarjajo na težave zaradi velikih zalog testov

14.3.2022

Lekarne opozarjajo na stanje, v katero jih je pahnila hitra prekinitev obveznega samotestiranja v šolah. Na zalogi jim je ostalo za okoli 2 milijona evrov testov, ob nenadnem padcu povpraševanja zanje pa se soočajo tudi z likvidnostnimi težavami.

Izbiranje srednjih šol: ali mladi vedo, česa si želijo, in ali država ve, kakšne kadre potrebuje?

Informativni dnevi Izbiranje srednjih šol: ali mladi vedo, česa si želijo, in ali država ve, kakšne kadre potrebuje?

11.2.2022

Izbira srednje šole je za mlade zahtevna naloga. Pri odločitvi jim pomagajo informativni dnevi, nimajo pa na voljo celovitih dolgoročnih napovedi o tem, kakšne bodo potrebe po posameznih kadrih. Na pomanjkljive projekcije potreb opozarja tudi GZS.

Družinsko nasilje: Oditi moraš takoj, ko se zgodi prvič, takrat še imaš moč

SOS Družinsko nasilje: Oditi moraš takoj, ko se zgodi prvič, takrat še imaš moč

4.2.2022

Dlje ko je ženska v nasilnem razmerju, bolj uničeno samopodobo ima, bolj je zasužnjena in težje poišče pomoč in od sebe odstrani povzročitelja. Zato je pomembno brezkompromisno ukrepati takoj, ko se nasilje zgodi prvič.

Dragoš: Človekove pravice so za vse ljudi, tudi begunce in Rome

Svetovni dan človekovih pravic Dragoš: Človekove pravice so za vse ljudi, tudi begunce in Rome

10.12.2021

Številni se še vedno ne zavedajo, da so človekove pravice za vse ljudi, ne pa zgolj 'naše', je ob dnevu človekovih pravic dejal sociolog Srečo Dragoš. Ekonomski vidik je ključni temelj, na katerem lahko šele zraste vse drugo, je izpostavil.

Se Šiška spreminja v

Ljubljana Se Šiška spreminja v "betonsko džunglo"? Stanovalci napovedujejo obrambo zelenic.

7.12.2021

V ljubljanski Šiški rastejo stolpnice kot gobe po dežju. Zrasli so Celovški dvori, zraven bosta zrasli še najvišji stanovanjski stolpnici v Sloveniji Izeta Rastoderja, na občini pa bi zdaj dovolili še pozidavo zelenic med bloki Šišenske soseske 6.

Dobrodelni koncert Klic dobrote "Nematerialna pomoč posamezniku v stiski pomeni vsaj toliko kot materialna"

24.11.2021

Pri prošnjah za materialno pomoč ne moremo reči, da se je število povečalo, jih je celo malenkost manj, se je pa precej povečalo število prošenj za nematerialno pomoč: svetovanje, pogovor, stik, opaža svetovalka na celjski Karitas Vera Horjak Kravos.

Stran 1 od 9
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov