Klokočovnik upa, da bodo predčasne volitve čim prej. Foto: RTV SLO
Klokočovnik upa, da bodo predčasne volitve čim prej. Foto: RTV SLO
Vroča zadnja seja v Izoli

Izolski občinski svet je ob odstopu 12 opozicijskih svetnikov sprejel sklep, da se svet razpusti. Predčasne volitve naj bi bile 13. julija.

Izolski župan je dejal, da je kot župan žalosten, saj meni, da 12 svetnikom SD-ja, LDS-a, liste Izola zbudi se, DeSUS-a, Mladih za Izolo, Aleksandru Kreblju ter svetniku liste Izolani Slavku Samotorčanu ni do Izole. Svetniki namreč niso obravnavali proračuna, "čeprav smo jim dali proračun, kot so ga želeli".

"Predstavnik stranke SD je v moji pisarni pred pričami povedal, da ga vsebina proračuna ne zanima in da je proračun dober, vendar jih zanima moj stolček," pravi Klokočovnik.

Klokočovnik ne misli odstopiti
Župan je sicer razmišljal o svojem odstopu, a se zanj ni odločil: "Glede na to, da so mi priznali, da je proračun dober in da je Breda Pečan priznala v medijih, da ji ni do proračuna, ampak do prevzema oblasti, kar je potrdil predsednik izolskega SD-ja, sem se moral odločiti, da ostanem in končam, kar sem začel," je povedal Klokočovnik.

Dvanajst svetnikov o proračunu danes ni želelo razpravljati in glasovati, saj so menili, da jim je bil predložen prepozno.

Vroča zadnja seja v Izoli