Pahor je Jandrokovićevega obiska vesel, ali se bo ta srečal tudi z Žbogarjem, pa se še ne ve. Foto: MMC RTV SLO
Pahor je Jandrokovićevega obiska vesel, ali se bo ta srečal tudi z Žbogarjem, pa se še ne ve. Foto: MMC RTV SLO

Gordan Jandroković bo na Bledu konec avgusta sodeloval na strateškem forumu o gospodarski krizi in njenih vplivih na spremembe v Evropi in Aziji. Na zunanjem ministrstvu niso mogli potrditi, ali se bo ob robu tega foruma srečal tudi s slovenskim kolegom Samuelom Žbogarjem, čeprav pravijo, da srečanje verjetno bo.

Dogovor o nadaljevanju pogovorov se pripravlja
Borut Pahor
je z Jandrokovićevim sodelovanjem posebno zadovoljen, saj bosta to po njegovem mnenju "dober signal izboljšanja odnosov med obema državama" in prikaz želje "obeh diplomacij, da ne zamudita nobene priložnosti, da nadaljujeta delo, ki smo ga začrtali na zadnjem sestanku s predsednico hrvaške vlade" Jadranko Kosor 31. julija na dvorcu Trakošćan.

S Kosorjevo sta se takrat tudi dogovorila, da bosta državi začeli intenzivneje sodelovati, in Pahor pravi, da se to že uresničuje. Ko bo dogovor o okviru, ki bi lahko do konca leta privedel do rešitve vprašanja nadaljevanja hrvaških pogajanj z EU-jem in meje med državama, prišel v stopnjo osnutka, bodo z njim seznanjeni predsedniki parlamentarnih strank na obeh straneh, če se bosta tako dogovorila s Kosorjevo, je še povedal.